estrada kod lee kis

Najbizarniji stihovi na našoj estradi! (VIDEO)

Tekstopisci danas malo vode računa o rimi, a o smislu tekstova i ne razmišljaju. Evo nekih zanimljivih stihova i njihovog tumačenja.

Nataša Bekvalac – Šizofrenija
“Kad je bila kiša bio si u kući, nervozan od sve te vlage, sve si luđi, u toj sobi ljubili i svađali, rečima i stvarima se gađali. Šizofrenija još na mojoj je adresi, mada više ne znam gde si, šizofrenija”.

natasa bekvalac sizofrenija

Šta je pisac hteo da kaže – Šta se desi kad soba prokišnjava
– Vremenske prilike mogu nepovoljno da utiču na emotivnu vezu, posebno ako izolacija stana nije urađena kvalitetno. Još ako pored kiše padne i neka teška reč, raskid dovodi do šizofrenije.

Goga Sekulić – Bomba
“Bomba sigurno noćas na tebe pada. Bomba, srušiću tako pola grada. Bomba, neću da trpim tvoje laži. Bomba, samo mi njeno ime ne kaži. Bomba noćas se traži”.

goga sekulic bomba

Šta je pisac hteo da kaže – Prevarena žena se sveti
– Prevarena žena je opasnost. Zaslepljena besom, ona na sve načine želi da povredi subjekt koji je izdao njena nežna osećanja. U trenutku smanjene uračunljivosti ona traži bombu.

Severina – Da nisi možda gej?
“Kod tebe, kod mene idemo, svejedno je. Šta ti nije tu okej, da nisi možda gej? Kako ćemo, lako ćemo, ne brini se ništa. Tebe veže sila teže, ja na oblaku”.

severina gej

Šta je pisac hteo da kaže – Čim je odbije odmah je gej
– U 21. veku je normalno da žena preuzme inicijativu i stavi muškarcu do znanja da joj se dopada. Ukoliko on ne shvata, ona ga pita za seksualnu orijentaciju, uz predlog da odu do nje.

Ana Nikolić – Zla Barbika
“Ludilo u klubu, ko karijes na zubu lepiš se za mene. Kažem nemoj sa mnom, mnogi plaču za mnom. Nađi sebi bolju, ko me ljubi, ljubi nevolju. Ja sam zla Barbika, srce mi je plastika”.

ana nikolic barbika

Šta je pisac hteo da kaže – Ljubav je kao zubobolja
– Ana poručuje udvaraču da zaboravi na ljubav na prvi pogled, jer je ona lepa i samostalna žena koja ne veruje u emocije. Srce joj je plastika, to jest, srce joj je od kamena i teško ju je preboleti.

Milena Ćeranić – Zbog tebe mi prete
“Zbog tebe mi prete i otac i brat, piće i tablete i deseti sprat. Ne idi na moje oči sa njom, vene ću pred svetom rezati žiletom”.

Čitaj još  Premijera spota: Halid Muslimović - "Idu suze" (OFFICIAL VIDEO)

milena ceranic zbog tebe mi prete

Šta je pisac hteo da kaže – Beži od oženjenog dok nije kasno
– Potresna lirika ukazuje na pogubnost veze sa oženjenim. Ženi je i porodica okrenula leđa, pretnje lete sa svih strana, a ona želi da se ubije. Umesto da energiju usmeri ka rešenju problema, raskidu, ona se dvoumi između tableta i žileta.

Mia Borisavljević – Grom u koprive
“Ko je ovde prvi, ko je vrele krvi? Ko je pravi tatin sin? Ko je strah i trepet? Čuva ga njih devet, koga ću to noćas ja da uhvatim?”

mia borisavljevic grom

Šta je pisac hteo da kaže – Uhvati tatinog sina
– Mia je u ovoj pesmi bacila oko na sina nekog biznismena sa kojim se nije šaliti. Ali ona ne sumnja u svoje sposobnosti i sigurna je da će ga uhvatiti.

Sandra Afrika – Bye, Bye
“Da biće ostavljena, to su tvoje priče, kraj tebe osećam se dugo ko jadniče. Il’ celom svetu priznaj ko si meni, ko si, il’ đavo nek te nosi. Baj, baj, baj što zbog tebe moju lepotu kriju zidovi. Ona sija ko Madona što je pred svima šetaš ti”.

sandra afrika baj baj

Šta je pisac hteo da kaže – Šta je to ‘jadniče’?
– Bilo je teško proniknuti u suštinu i značenje ove pesme. Prostim jezikom, Sandra od svog voljenog traži da ostavi devojku i bude samo sa njom. Zato što on vrda, Sandra se oseća loše (jadniče) i pati što je njegova devojka lepotica. Pošto joj je loše od toga što ona trune a misli da to ne zaslužuje, ostavlja ga…

izvor: Blic, www.FOLKOTEKA.org

2 comments

Leave a Reply