Mladen Vojičić Tifa: Jedva čekam nove svirke

Rok legenda Mladen Vojičić Tifa sa svojim bendom posljednjih dana intenzivno se priprema za veliki koncert u Beču, koji je zakazan za 22. februar. Nakon što je dogovorio saradnju s producentom Fikretom Vukalićem Fantomom, koji će mu biti velika pomoć u organizaciji turneja, Tifa je pun elana i jedva čeka da počne s nastupima.

Mladen Vojicic Tifa

– Stvarno mi je trebao ovaj pozitivni šok. Nakon koncerta na Grbavici bio sam se malo izgubio, ali sada imam nevjerovatnu energiju i jedva čekam svirke. Okupio sam novi bend s kojim vježbam već pet mjeseci. Sada je sve tip-top. Velike zasluge za to ima i Fantom. Kada si u nezgodnoj situaciji, ne možeš se osloniti na prijatelje. Sa Fantomom je bila obrnuta situacija – kaže Vojičić.

Pjevač ističe da ima vrhunsku ekipu muzičara s kojom mu je zadovoljstvo raditi.

– Koncert u Beču će nam biti prvi veliki projekt. Vjerujem da će ih u 2014. godini biti veliki broj. U Austriji ćemo svirati skoro tri sata. Volim da sam što duže na bini i da se družim s pravim i istinskim ljubiteljima roka – govori Tifa, koji dodaje da će prije koncerta u Beču nastupiti u sarajevskom Domu mladih kao specijalni gost na Motorijadi 1. februara.

Vojičić sa saradnicima uveliko radi na DVD-ju na kojem će se naći snimak koncerta na Grbavici.

Čitaj još  Mia Borisavljević se pohvalila dekolteom!

– Imamo puno materijala koji treba lijepo složiti. Ostalo nam je još malo nekih stvari da završimo. Još nisam siguran kada će DVD ugledati svjetlo dana – kaže Mladen.

Većina karata rasprodata

Tifa će u Beču nastupiti u klubu “Ost”, a producent Fikret Vukalić Fantom više je nego zadovoljan interesiranjem publike.

– Većina karata je rasprodata. U Beču postoji publika koja prati rok scenu bivše Jugoslavije. Naravno da Tifa zauzima posebno mjesto kod njih i vjerujem da će klub biti ispunjen do posljednjeg mjesta – kaže Fantom.

izvor: Avaz

Leave a Reply