Mirza Šoljanin ništa nije smeo bez dozvole porodice Džeko?!

Jednom prilikom je, navodno, bivša Mirzina supruga, sestra proslavljenog fudbalera, „pobijesnila“ kada se našla u prilogu koji je emitiran u jednoj od emisija Hayat TV tražeći objašnjenje zašto je to emitirano jer se ona ne želi eksponirati?!

Mirza i Merima

Nakon što je Mirza Šoljanin, jedan od pobjednika showa „Zvijezda možeš biti Ti“, u medijima otvoreno pričao o životu sa sada već bivšom suprugom Merimom Džeko, stavljena je tačka na još jedan bračni brodolom.

U početku ni Merima ni Edin nisu željeli pričati o svemu što se dešavalo između četiri zida. Onda je crnokosi pjevač priznao da je s njom okončao brak rekavši kako je u njega ušao zbog ljubavi, ali i da ga je zbog ljubavi okončao! Sa druge strane, Merima za sada šuti, ništa ne komentira. Jedino je sa svog profila društvene mreže „Facebook“ skinula udato i ostala na djevojačkom prezimenu.

Bračna kriza trajala je mjesecima. Oni koji od ranije poznaju Šoljanina reći će da se „taj momak skroz promijenio otkako je s Merimom u braku“. I pojedini istupi u medijima, pa i reakcije poput one da će baciti bombu u redakciju bosanskog lista zbog jednog teksta u kojem se nagađalo da li je Merima trudna ili ne, posljedica su, priča izvor, pritiska koji je Šoljanin imao ne samo od tadašnje supruge već i njenog brata Edina Džeke, ali i drugih članova iste porodice.

Prema nezvaničnim informacijama, Šoljanin se kada se uplovio u bračnu luku sa Merimom morao prilagoditi načinu života koji su mu drugi određivali.

Istina, neprovjerene su priče da je Mirza često bivao kritikovan kako od Merime tako i drugih njenih najbližih svaki put kada bi se ona s njim pojavila u nekoj TV reportaži ili našla na stranicama novina. Jednom prilikom bivša Mirzina supruga, sestra proslavljenog nogometaša, „pobijesnila“ kada se našla u prilogu koji je emitiran u jednoj od emisija Hayat TV. Tražila je objašnjenje zašto su taj dio emitirali jer se ona ne želi eksponirati, a pri tome je zaboravila da je snimljena na jednom javnom događaju i da je, ako se već nije željela ekponirati, trebala o tome misliti ranije znajući da će biti novinari, kamermani, fotoreporteri…

Situacija je postala nepodnošljiva za ovaj bračni par nakon što je Šoljanin snimio spot za pjesmu „Odlazim“. Neprovjerene su priče da se njegov spot trebao ranije pojaviti, ali zbog želje pojedinaca da što više utiču na scenarij, cijela priča se malo razvukla. Ipak, na kraju gledaoci, Mirzini fanovi, imaju prilike vidjeti vrlo zanimljiv spot, baš onakav kakav je želio pjevač i redatelj, koji ga je, takav kakav jeste, za vrlo kratko vrijeme ponovo vratio na sami estradni tron.

Čitaj još  Krvava Jelena Karleuša promoviše koncert!

Provokativne scene u spotu gdje vidimo Mirzu kako se valja u krevetu sa jednom atraktivnom djevojkom, nimalo se nisu dopale bivšoj njegovoj supruzi što je bila kap koja je „prelila čašu punu vode“.

Oni koji bolje poznaju ovog mladog pjevača pričaju da je nakon razlaza sa Merimom, opet onaj stari, te da se to vidi ne samo na njegovom ponašanju već i pjesmama i spotovima koje sada realizira.

Džeko nije platio snimanje dueta sa Ninom već Hayatova produkcija

Još u finalnoj večeri showa „ZMBT“ prije nekoliko godina kada je Šoljanin odnio pobjedu, hrvatska pjevačica Nina Badrić je rekla kako će snimiti duet s njim. Tu uslugu je trebalo platiti jer nije mala stvar da jedna od najpopularnijih hrvatskih pjevačica snimi duet sa nekim ko tek uzima mikrofon u ruke. Ideja je brzo realizirana pa su njih dvoje snimili „Duše su se srele“.

U nekim medijima se pojavila ranije priča kako je navodno Edin Džeko finansirao snimanje te pjesme. Od dobro obavještenog izvora saznajemo da slavni fudbaler za taj posao nije dao ni jednog eura, te da su troškove koji su bili regulirani iz budžeta Hayatove produkcije.

izvor: Expres

Leave a Reply