miroslav ilic sa zenom

Miroslav Ilić: Odrekao bih se nekih stvari da je moguće!

“Biće veselo. Moji koncerti su, pored hrišćanskih praznika, prilika da se okupi cela porodica, da mi dođu deca i unuci. I otac, naravno”, kaže Miroslav.

– Zadovoljan sam životom i karijerom iako bih se danas odrekao nekih stvari da je to moguće – počinje priču Miroslav i dodaje:
– Zlato moje, evo 64. mi je, a i dalje sam igrač na sceni, imam zdravu porodicu, pokretnog oca sa 90 godina – pa šta više od života da poželim?

Slavuj iz Mrčajevaca koji decenijama nosi sa ponosom nadimak koji nedvosmisleno ukazuje na njegov raskošni glas i pripadnost rodnoj grudi nastupiće i ove godine tri večeri zaredom u beogradskom Centru „Sava“.

Miroslav Ilic

Prvog dana, 10. decembra, Miroslav će pevati sa duplim zadovoljstvom jer će u punoj dvorani, kao i 13 prethodnih godina, slaviti rođendan sa hiljadama svojih poštovalaca. U prvim redovima sedeće njegovi najbliži, što je takođe deo tradicije. Otac Života stiže iz Mrčajevaca da bodri svog jedinca, a možda i da zapevaju zajedno, što su ranije često činili na Miroslavljevim nastupima.

– Biće veselo. Moji koncerti su, pored hrišćanskih praznika, prilika da se okupi cela porodica, da mi dođu deca i unuci. I otac, naravno. Ljudi kad ga vide kažu da sam na njega, ali to su oni koji nisu znali moju majku. Ona je mnogo volela da peva i taj dar sam nasledio od nje, kao i lik – priča Ilić.

Kaže da i dalje sa istim elanom snima pesme. Novi album „Volim te neizlečivo” sa četiri nove pesme i četiri rimejka, koji je izdao pre nekoliko meseci, pobrao je odlične kritike, što u ovom vremenu ekspanzije turbofolka Miroslav naziva podvigom.

– Letos sam imao fenomenalan koncert u Guči, pa posle pevao na Noletovoj svadbi. Znam da mi mnogi zavide što sam izbor najboljeg tenisera sveta i sjajnog momka, a ja sam ponosan na to, mada u javnosti sam doveden u neprijatnu situaciju da se od mene traži da govorim o Novakovoj i Jeleninoj privatnosti. Na svadbi Đokovića nije bilo spektakla, to je bilo otmeno slavlje bez lomljave čaša i penjanja na stolice. To što su mene pozvali da prisustvujem i pevam smatram kao satisfakciju za godine lavovske borbe da očuvam pravu, srpsku, klasičnu folk muziku – ističe pevač.

Miroslav sa ocem

Kao jedan od retkih na estradnoj sceni, Ilić je očuvao brak sa Gordanom dug 44 godine u kome je dobio dvoje dece, Mariju i Marka. Marija je udata za političara Dragana Šutanovca i rodila je dva dečaka za koje je deda vezan, a sebi zamera što sa njima ne provodi više vremena. O supruzi Miroslav priča s ponosom i zadovoljstvom. Međutim, ne krije i da su upadali u bračne krize.

– Zbog mog alkohola smo bili na ivici razvoda. Nisam bio cvećka, provodio sam dane i noći u kafani i trošio nemilice. Nisam podnosio alkohol i imao sam nezgodnu narav, tada bih se svađao. Otuda ona priča koja je ušla u legendu da me je Arkan u kafani udario u cevanicu da bi me opomenuo da ne pravim problem. Znao sam da se tučem i da lomim. Od 1989. ne pijem, zakleo sam se Svetom Đorđu da neću. Gordana je kao lavica sve izdržala i očuvala dom.

Čitaj još  Pevačica završila u zavojima zbog kolege, on demantovao! (FOTO)

U mladosti je bio hipik, nosio je dugu kosu i voleo da igra fudbal. Zagriženi je zvezdaš, a danas predsedava Fudbalskim klubom Orlovac u rodnom kraju. Ta obaveza Miroslava još češće dovodi u Mrčajevce, a tu se neretko sa komšijama, prijateljima i rodbinom priseća svog detinjstva i raznih anegdota. Sa najvećom setom priča o majci koja je preminula kad mu je bilo tek 25 godina.

– Obožavao sam majku, preminula je 1975. u svojoj 47. godini. Bila je vrlo posvećena i brižna. Sve dobro što vidiš na meni i u meni, zlato moje, nasledio sam od nje. Moja Milica nije bila srećna što sam napustio studije elektrotehnike u Skoplju i mlad se oženio – sa suzom u oku priča pevač.

Miroslav sa porodicom

Pevanje je legendarnog folkera odvelo u gotovo sve krajeve sveta, ali najlepše mu je u njegovom selu u koje će se za nekoliko godina i vratiti. Odstupnica je skoro spremna.

– U Mrčajevcima sam živeo do 37. godine sa porodicom, a onda smo prešli u Beograd. Ne umem rečima da opišem zadovoljstvo i emocije kad sam u Mrčajevcima. Sanjao sam da budem ozbiljan farmer, a postaću mali sa dvadesetak ovaca, voćnjakom i nešto obradive zemlje. Ogradio sam jedno hektar zemlje i to će kad se penzionišem biti baza gde ćemo Goca i ja dočekivati decu i unuke, kao i prijatelje sa kojima negujem prijateljstvo već decenijama – otkriva pevač svoj plan.

Svi dobrodošli na koncertima

Na njegovim koncertima u Sava centru skoro da nema političara koji nije bio, bili su svi predsednici osim aktuelnog. A Miroslav kaže da bi mu čast bila da i Toma Nikolić i Vučić dođu da im peva. Međutim, svojih političkih opredeljenja i stavova se ne odriče.

– Na mojim koncertima su svi dobrodošli. I navijači Zvezde i navijači Partizana, kao i svi političari i predsednici stranaka, pozivam i aktuelnu vlast da dođe da pevamo zajedno. Ja sam i dalje navijač žuto-plave kombinacije koja trenutno nije u „prvoj ligi” i pratim sva dešavanja na političkoj sceni. Rado bih priskočio u pomoć kad bi me trenutno vladajuća garnitura pozvala, mada sumnjam da možemo da se izvučemo – kaže Miroslav.

izvor: Blic

One comment

Leave a Reply