Miloš Bojanić: Muka mi je od svega što se dešava na estradi!

Svađe su postale vrlo popularne na estradi u poslednje vreme. Istina, pevači nikada nisu ni prestajali da ogovaraju i javno prozivaju jedni druge, ali posle sukoba Saše Popovića, direktora Granda i Željka Mitrovića, vlasnika RTV Pink, čini se da su se pojedinci “povampirili” i ponovo sipaju drvlje i kamenje po kolegama.

Milos Bojanic

Miloš Bojanić ne krije da mu se estrada smučila više nego ikad i da više ne može da ćuti.

– Ovo je strašno, muka mi je od svega što se dešava na estradi. Hvala bogu, ja sam u nekom sasvim drugačijem filmu, daleko od spletki, podmetanja i estradnih zavrzlama. Radim samo ono što volim. Sad restauriram jedan beli kabriolet star preko 50 godina. To mi je izazov i zadovoljstvo – kaže Bojanić.

Kriza je, većina vaših kolega juri bilo kakav posao…?
– Džaba ga jure. Već vidim da će 70 posto ljudi sa estrade da završi katastrofalno. Bez para, bez dostojanstva. Ko je nešto zaradio i sačuvao, ko je pored pevanja razvio i neki drugi posao taj će moći da preživi. Ovi drugi će umirati od gladi! Nije ni čudo, kad ima više pevača nego publike. Srbija ima više pevača nego Amerika i Kanada zajedno.

A gde vi pevate?
– Ni slučajno ne idem da nastupam po svaku cenu. Mogu da pevam na proslavi neke firme, na nekom privatnom veselju. Mnogi pevači koji gostuju u inostranstvu sve sami finansiraju. Sami plaćaju avionske karte, plaćaju reklamu, sami angažuju obezbeđenje. Dok pokriju sve troškove, ostane im malo ili najčešće ništa. A gazdi ostane koliko-toliko. Danas su vlasnici lokala veće zvezde nego pevači koji pevaju u njihovim lokalima.

Vi nećete tako?
– Kada su mene prvi put pozvali da pevam u sličnom aranžmanu, ja sam se lepo zahvalio i završio priču. Ne želim da završim kao Kasijus Klej, nokautiran, već hoću da svoju karijeru okončam dostojanstveno. Mnogi pevači pevaju samo za bakšiš. Meni je to ispod časti. Eto, recimo, svašta se radi i na romskim svadbama koje su nekada bile najunosnije tezge. Sad ne možeš prići tim svadbama od klanova koje čine pojedini pevači. Nekada su pevači ucenjivali domaćine Rome, a sad je došlo vreme da ti isti Romi ucenjuju njih. Točak se okrenuo.

Čitaj još  INTERVJU: Maja Marijana o zlostavljanju

Posao mrtav u Americi

Bojanić se nedavno vratio iz Amerike gde je proveo dva meseca uživajući sa sinovima i unučićima. Za ta dva meseca, kako kaže, nije pevao čak ni za svoju dušu.

– Nije mi padalo na pamet da pevam. Išao sam sa turističkom vizom i taman posla da rizikujem zbog nekog posla. Nema tih para za koje bih rizikovao da sutra ne mogu da odem ponovo kod svoje dece. Osim toga, tamo je mrtvo, što se tiče našeg posla. Stasale su nove generacije, mladi koji su više Amerikanci nego naši. Nemamo mi, pevači, više šta da tražimo u Americi. Poneka diskoteka, folkoteka, ali to nije za mene – kaže Bojanić.

izvor: Vesti

Facebook komentari

Leave a Reply