mensur salkic spot

Mensur Salkić: Predstavnik BIH na ‘Turkoviziji’ (VIDEO)

Grandiozno internacionalno muzičko takmičenje pod nazivom “Turkovizyon” ove godine će biti održano u Republici Tataristan u gradu Kazanu.

“Turkovizija” je projekat sličan “Eurosongu”, s mnogo pjesama, zabave i kostima. Ambicije su da preraste “Eurosong”, a veliki su izgledi da je već blizu ostvarenja cilja.

Na ovom takmičenju prošle godine učeštvovala je i Bosna i Hercegovina i osvojila zavidno 6. mjesto prema ocjeni žirija, a prvo mjesto prema ocjeni publike u konkurenciji od 24 evropske i azijske države.

Polufinale “Turkovizije” planirano je da bude održano 19. novembra, a veliko finale dva dana kasnije u Kazanu, prijestolnici kulture.

Predstavnici Bosne i Hercegovine prošle godine bili su Emir & FrozenCamels i Mirza Šoljanin s pjesmom “Ters Bosanka“, a ove godine Hayat produkcija odlučila je predstaviti mladog i perspektivnog Mensura Salkića pjesmom „Šutim“. Autor teksta i muzike je Eldin Huseinbegović, a za aranžman se pobrinuo Nihad Krečo.

Snimljen je i spot za pjesmu „Šutim“ koji potpisuje Hayat produkcija. Spot obiluje bogatim kadrovima grada Sarajeva, što je ujedno i razglednica posvećena ljepotama Sarajeva i zemlje BIH.

Čitaj još  Zorica i Kemiš se ljubili na proslavi kao tinejdžeri!

U spotu se pojavljuje atraktivna voditeljica Hayat televizije Hana Hadžiavdagić-Tabaković koja je svojim izgledom, energijom i šarmom dala dodatnu dozu svježine. Takođe, svoje učešće u spotu dao je i Benjamin Baković, sarajevski freerunner.

izvor: Avaz

Leave a Reply