lepa brena

Lepa Brena: Vratiću Danijelu popularnost!

Pevačica je pozivanjem Danijela Popovića u šou ponovo pokazala da što se nje tiče na estradnom nebu ima mesta za sve one koji imaju dobar glas i znanjem zaslužuju uspeh.

Najveća muzička zvezda bivše Jugoslavije Lepa Brena poslednjih meseci u žiži je interesovanja, kako domaće javnosti tako i javnosti u regionu. Nakon povreda koje je uspešno sanirala vratila se na scenu u svom stilu a na kojoj joj se pridružio i Danijel Popović koji se svojevremeno upravo sa Brenom takmičio na izboru za evrovizijskog predstavnika bivše Jugoslavije. Danijel je tada odneo pobedu, dok je na Evroviziji zauzeo četvrto mesto, ali je njegova pesma „Džuli“ postala megahit i dan-danas se rado sluša. Tokom poslednje decenije imao je finansijske probleme, a proredili su mu se i nastupi koji su mu donosili dobar deo prihoda. Usledio je poziv Lepe Brene, na čijem rođendanskom koncertu u Areni je nastupio 2011. godine. Nedavno su ga pozvali i da gostuje u ‘Fantastik šouu’, koji kreće na Televiziji „Prva“.

– Danijel je neko ko je ostavio zaista veliki pečat na estradnoj sceni SFRJ i kao takvog sam ga pozvala da gostuje u Fantastik šouu. Više kvalitetnih pevača koji su zasluženo bili veoma popularni u staroj zajedničkoj državi danas je bez angažmana ili ih nema u medijima. Što se tiče mene lično, ali i produkcije „Grand“, uvek ćemo im izlaziti u susret. Ta stara slava je zaista slava u pravom smislu te reči, jer u tom periodu si morao mnogo toga da uradiš i da se istakneš prvenstveno kvalitetom da bi bio slavan! Zašto ne vratiti tu slavu i taj kvalitet publici? – pita se Lepa Brena.

– Ima više pevača u regionu koji su uradili nešto veliko kako na domaćoj, tako i na inostranoj sceni i svi spadaju u rado viđene goste u „Grandu“ – kaže Brena.

Čitaj još  Intervju Bora Drljača: Morao sam da ispipam Macu i Atinu!

Mediji u bivšoj Jugoslaviji najavljuju i duet Lepe Brene i Danijela Popovića, ali folk zvezda još uvek ne govori o konkretnim planovima u vezi sa saradnjom sa Popovićem.

– O tome ćemo se tek dogovarati. Zašto da ne, bio je gost na mom koncertu u Areni i publika je sjajno reagovala – završava Brena.

Danijelova karijera

Danijelu Popoviću (59) je pravo ime Milan Popović. Umetničko ime Danijel je izabrao zato što mu se tako zvao deda. Pored toga što je pevač, on je i gitarista, basista i tekstopisac. Iako ima crnogorsko poreklo, karijeru je napravio u Hrvatskoj, u kojoj živi. Danijel je 1983. godine učestvovao na izboru za pesmu Evrovizije i sa pesmom „Džuli“ osvojio četvrto mesto u Minhenu. Nastupao je i na mnogim festivalima u Hrvatskoj i Crnoj Gori. Poznat je i po pesmama: „Ma daj, obuci levisice“, „Đeni nosi kečke“, „Bio sam naivan“, „S tobom neću naći sreću“

izvor: Blic

One comment

Leave a Reply