Lepa Brena: Srećna sam zbog bratstva i jedinstva!

Folk zvezda opisuje kako se oseća posle prirodne katastrofe koja je zadesila Srbiju, Bosnu i Hrvatsku, govori o humanitarnim aktivnostima i ističe da žali zbog sveopšteg siromaštva u društvu, koje se odražava i na njenu profesiju.

Lepa Brena

Samo u humanitarnom programu Teleton na RTS-u folk zvezda Lepa Brena donirala je 100.000 evra stanovništvu ugroženom u velika poplavama koje su pre dve nedelje zadesile Srbiju. Istu svotu uplatila je njena Grand produkcija, a toliko je dao i direktor te kuće i njen porodični prijatelj Saša Popović. Samo dva dana pre gostovanja na Javnom servisu Brena je nakon učešća u emisiji Pozovi, pomozi na TV Prva otvoreno govorila za Story o krizi u kojoj se našao naš region nakon prirodne katastrofe i otkrila da li je istina kako je bila primorana da evakuiše majku Ifetu iz Brčkog opustošenog stravičnim nepogodama.

Da li je istina da ste mamu, Ifetu Jahić, evakuisali iz Brčkog za vreme nedavnih poplava koje su osim Srbije zahvatile i deo Hrvatske i Bosne?

– Moja majka je operisana i već duže vreme boravi kod mene u Beogradu. Ta priča o evakuaciji čista je dezinformacija. Ali moje Brčko izuzetno je pogođeno poplavama i to mi vrlo teško pada. Nadam se da ćemo humanitarnim akcijama, koje organizujemo u čitavom regionu, uspeti da obnovimo ono što se obnoviti može.

Koliko vas kao večitu Jugoslovenku raduje povratak bratstva i jedinstva na tlo politički i teritorijalno razjedinjene bivše Jugoslavije?

– To me zaista veoma raduje. Bavim se specifičnom poslom i živela sam u zemlji koja je imala preko dvadeset miliona ljudi, u državi sa mnogo većim standardom. Baš zahvaljujući tome svakodnevno sam držala koncerte. Nakon raspada Jugoslavije biće potrebno još mnogo vremena da se popravi ekonomska i politička situacija u čitavom regionu. I svetska ekonomska kriza nanela je ogromnu štetu našem podneblju, ali ne smem da izgubim nadu kako će se sve vlade regiona truditi da poboljšaju ekonomsku situaciju tako što će otvarati nova radna mesta. Kad čovek ima bolji standard, može lakše da izdržava porodicu, ali i da pomogne drugima. Ne mogu da verujem da ijedan bogat čovek u ovoj zemlji može da bude srećan kada vidi ovako siromašan narod. Ljudi ne mogu da ishrane i odškoluju svoju decu, a kamoli da razmišljaju o nečemu što predstavlja zabavu. Kako mi da zabavimo takve ljude?

Čitaj još  Uskoro novo hapšenje u porodici Marjanović!

izvor: Story

Leave a Reply