muhamed mujkanovic legenda

Legenda sevdaha Muhamed Mujkanović u kritičnom stanju!

Muhamed se u teškim danima tuge zbog smrti svojih sinova bio povukao iz javnog života, ali je na nagovor Omera Pobrića, nakon izvjesnog perioda ponovo uzeo mikrofon.

Poznati interpretator sevdalinki Muhamed Mujkanović iz Tuzle već nekoliko dana bije presudnu bitku za život. Od njegovih prijatelja saznajemo da je nakon teškog moždanog udara smješten u Univerzitetsko-klinički centar, gdje ljekari ulažu maksimalne napore kako bi pomogli njegovom oporavku.

O trenutnom zdravstvenom stanju Mujkanovića ljekari za sada ne daju informacije, a sve u želji da se pacijent ostavi na miru kako bi sva pažnja bila usmjerena njegovom ozdravljenju.

Ipak, vijest da je samo nekoliko dana nakon što je obilježena deveta godišnjica smrti njegovog rano umrlog sina Damira, Muhamed doživio moždani udar, uznemirila je mnoge njegove prijatelje i poznanike, ali i kolege iz svijeta muzike.

– Čuo sam da je Muhamed u bolnici, da se bori s teškom bolešću. Odmah sam otišao da vidim šta je. Kao njegovi poznanici, a i kao muzičari, moja supruga Ramiza i ja nudimo svu moguću podršku Muhamedu i njegovoj supruzi Biljani. Vjerujemo u tuzlanske ljekare da će učiniti sve da pomognu Muhamedu da se izbori s teškom bolešću. Molimo Boga da mu da snage da izdrži – kazao je juče izuzetno potresen Rašid Milkunić, suprug poznate interpretatorke sevdalinki Ramize Milkunić, inače jedan od organizatora Festivala „Sevdalinko, u srcu te nosim”.

muhamed mujkanovic

Milkunić u izjavi navodi da se Muhamed, iako krhkog zdravlja, svih ovih godina izuzetno nosio s teškom porodičnom tragedijom koja ga je zadesila prije devet godina.

Čitaj još  Halid Bešlić pobegao iz Sarajeva zbog spota!

Porodična tragedija

Naime, 2005. godine, u samo šest mjeseci, Muhamed i Biljana Mujkanović izgubili su dvojicu sinova.

Muhamed se u teškim danima tuge zbog smrti svojih sinova bio povukao iz javnog života, ali je na nagovor rahmetli Omera Pobrića, ispričao je jednom prilikom, nakon izvjesnog perioda ponovo uzeo mikrofon. Tada su mu, često je isticao, podršku pružale mnoge njegove kolege iz svijeta muzike, ali i mnogi sugrađani Tuzlaci koji su iskreno saosjećali u njegovoj boli.

Njegove kolege, ali i svi Tuzlaci, posebno ljubitelji sevdalinke, i ovih dana su ponovo uz Muhameda.

izvor: Avaz

One comment

Leave a Reply