radisa trajkovic djani

Kriza na estradi: Pevači se dave u dugovima

Kada običan čovek sa prosečnom platom od oko 350 evra u Srbiji na televiziji vidi sve one napirlitane pevačice koje se uz to hvale skupim haljinama, nakitom i cipelama od po nekoliko hiljada evra, prosto mu pripadne muka. Ali, iza svog tog lažnog estradnog sjaja većina njih zapravo živi u bedi, pozajmljuje, moljaka i pokušava da preživi ovo teško vreme.

Jelena Karleusa

Neplaćeni računi se gomilaju, a jedna od najčešćih rečenica koja se čuje poslednjih meseci na estradi jeste: “Imaš li 100 evra na zajam?” A najčešći odgovor je: “Nemam, odakle mi?”

Zato ne čudi što je nedavno Gagi Đogani priznao da nema para da plati račun za struju od 250 evra i ponudio da proda bubreg kako bi namirio račun. Probleme sa parama imaju i mnogo veće zvezde od njega, pa kao da je na estradi počelo da važi neko novo nepisano pravilo – što veća zvezda, to veći dugovi!

Jelena Karleuša i Duško Tošić prozivani su u medijima da nisu platili dug za gas, Marija Šerifović i Aca Lukas da ne plaćaju račune za mobilne telefone…

I dok neke jure javne službe, druge jure frizeri, šminkeri, stilisti, kojima pevačice duguju za ulepšavanje. Kako reče jedan poznati beogradski frizer koji brine o frizurama mnogih estradnih zvezda, kada bi mu sve platile ono što mu duguju, mogao bi komotno da kupi garsonjeru u Beogradu. To što mu duguju pare ne sprečava te iste pevačice da i dalje dolaze u njegov salon uz obećanje da će mu dug vratiti za koji dan. Ali, taj dan nikako da dođe.

– Dugovi su svima bolna tema. Na estradi dugova ima više nego bilo gde, jer se skupo plaća lažni sjaj. Većina pevača živi lažnim životima i po svaku cenu propagiraju lažni glamur koji papreno košta. Teško onome ko se proteže preko gubera. Nema tezgi, nema nastupa, nema para… Mnogi su neoprezno upali u dugove, pa se od onih kojima duguju kriju u mišje rupe – kaže Ivan Gavrilović, koji se dugova plaši i troši samo onoliko koliko zaradi.

Neke jure za sitne pare, neke za krupne, mada danas ništa nije sitno. Mnogi su upali u kandže zelenaša iz kojih je teško iščupati se. I Zlata Petrović je bila na meti zelenaša dok nije vratila kockarske dugove svog sina Mikija. Ona u dugovima nikad nije bila, jer je uvek vredno radila, štedela i pametno ulagala, ali džaba kada njen sin Miki nije bio takav.

Djani

– Mnoge moje kolege jure zelenaši. Kad ih budu nahvatali svašta će biti, a taj dan se opasno približava. Ne može se večito lagati i glumiti ludilo dok su džepovi prazni – kaže Radiša Trajković Đani.

Čitaj još  Uhapšen sin Marine Tucaković!

Zbog para se sve češće svađaju i dojučerašnji prijatelji na estradi. Oni koji su pozajmili pare pod izgovorom “samo da premoste nešto” u širokom luku zaobilaze one kojima duguju novac, dok ovi drugi ne bi da prave skandal. Mada, kakvo je vreme, a bolje biti neće, ne bi bilo iznenađenje da pevači uskoro počnu i javno da se svađaju u emisijama oko toga ko kome i koliko duguje.

Recept Sanje Maletić

Sanji Maletić je dosadilo da joj kolege stalno traže pare na zajam, pa se druži samo sa onima koji nemaju finansijskih problema.

– Zaključila sam da mora tako, iako nikada nisam bila materijalista. Inače, čovek ne može da ostane živ od onih koji traže pare na zajam! Znam da nije lako tražiti, bezbroj puta sam davala, pomagala familiji, prijateljima, kolegama. Ali, situacija se opasno zaoštrila i svima nam je mnogo teško – kaže Sanja, koja je nedavno prekinula druženje sa prijateljem koji joj je tražio 500 evra na zajam.

Frizerka juri Jelenu Golubović

Glumica i rediteljka Jelena Golubović u dugovima je do guše, a juri je čak i frizerka. Pokušava da naplati dug od 200 evra koliko joj Jelena nije platila za friziranje. Pre ulaska u Farmu Golubovićeva joj je obećala da će konačno platiti kada izađe sa imanja, ali i od tada su prošla dva meseca, a od para ništa, iako je Jelena kao pobednica osvojila nagradu od 50.000 evra. Htela je ona da vrati dug, ali džaba kad novac još nije dobila, a kad će – ne zna se.

izvor: Vesti

Leave a Reply