kristina kovac o bolestima na estradi

Kristina Kovač o ‘teškim bolestima’ na estradi!

Naravno da čovek prođe agoniju dok ne sazna rezultate raznih biopsija i analiza, i ne čuje da je u stvari zdrav. Ali benigni tumor iako predstavlja neprijatnost, najčešće nije teška bolest od koje se umire.

Jedna od dve izuzetno talentovane sestre, Kristina Kovač, poznata po britkom jeziku, danas je ostavila prilično ozbiljan i osuđujuć komentar na društvenoj mreži Fejsbuk.

Svima je već poznato da Kristina, naša vrhunska kantautorka, nema dlake na jeziku i skoro nikad se ne ustručava da javno iznese svoje mišljenje. Poneta novinskim napisima tokom prethodnih dana, a koji su se ticali bolesti naših pevačica, Kristina je oštro osudila preuveličavanje i bespotrebno naglašavanje njihovog zdravstvenog problema.

kristina kovac o bolestima

Svojim stavom, Kristina je aludirala na Tinu Ivanović koja je nedavno operisala benigni tumor na dojci i Nikolinu Kovač koja je imala intervenciju na grliću materice, pošto su to poslednji primeri.

Prenosimo vam Kristinin komentar:

– Ima jedna stvar koja je počela jako da mi smeta. Nedeljni magazini u Srbiji (naročito jedan od njih) sve češće pišu o “zdravstvenim dramama” i borbama sa “teškom bolešću” raznih javnih ličnosti. Naslovi i podnaslovi su toliko tendenciozno napisani da deluje kao da je ličnost u pitanju bila teško bolesna, i da se izlečila teškom i mučnom borbom, snagom volje itd., itd…..
Onda pročitaš tekst i shvatiš da su u pitanju benigne stvari, često benigni tumori itd. Da li oni kapiraju kolika je zapravo razlika između dijagnoze benignog tumora koji odeš i skineš, i karcinoma? Naravno da čovek prođe agoniju dok ne sazna rezultate raznih biopsija i analiza, i ne čuje da je u stvari zdrav. Ali benigni tumor iako predstavlja neprijatnost, najčešće nije teška bolest od koje se umire. To skineš, i odeš na Havaje. Mislim da je uvreda svim “običnim smrtnicima” (koji su sve, samo ne obični) koji se svaki dan bore sa teškom bolešću u jednoj od srpskih bolnica, hemoterapijama, zračenjima, užasnim stanjima sopstvenog tela i psihe, što ovakve stvari na ovaj način bivaju prostrte po medijima sa pomeznim naslovima. Nije ok. Svaki dan neko ko je STVARNO TEŠKO BOLESTAN se u nekoj bolnici muči da ostane živ. Da ozdravi. Nemojte ih vređati ovakvim tekstovima i naslovima.

Čitaj još  Severina: Faca mi ima više lajkova od guze!

Zaista nije pogrešila, ali sumnjamo da će se neke naredne ‘teško obolele’ pevačice pronaći u Kristininim redovima…

Za one koji ne znaju, majka Aleksandre i Kristine Kovač, Spomenka, preminula je upravo od malignog tumora. Aleksandra je nedavno pozvala sve ljude dobre volje da joj se pridruže na humanitarnom maratonu.

izvor: www.FOLKOTEKA.org

3 comments

Leave a Reply