kemal monteno umro

Kremacija u Zagrebu, a sahrana Kemala Montena u Sarajevu!

Od Montena će se oprostiti članovi porodice, mnogi prijatelji i poštovaoci njegove muzike koja je ostavila snažan pečat na živote mnogih generacija.

Legendarni muzičar Kemal Monteno biće kremiran u ponedeljak u Zagrebu, gde će se od njega oprostiti prijatelji i kolege iz Hrvatske, a onda će njegova porodica urnu prevesti za Sarajevo, gde će ga i sahraniti. Ovu vest potvrdio je pevačev dugododišnji prijatelj Halid Bešlić.

– Malopre sam se čuo sa Kemicinom suprugom Brankom. Oni su doneli odluku da ga u Zagrebu kremiraju, a onda da ga u Sarajevu sahrane – rekao je Halid i dodao:

Halid Beslic o Kemici

– Juče smo razgovarali sa pogrebnim društvom u Sarajevu, jer smo želeli da Kemu sahranimo pored njegovih najboljih drugova, a to su košarkaški as Mirza Delibašić i Davorin Popović, ali nažalost ne može. Kemica će biti u njihovoj blizini, tačnije njegova urna biće postavljena pored pokojnog Uglješe Uzelca, bivšeg gradonačelnika Sarajeva, a sahrana će biti u sredu u 14.30 na groblju Bare, a komemoracija u 12 časova u Narodnom porozištu – ispričao je Bešlić.

Kemal Monteno će biti sahranjen u sredu, 28. januara, na groblju Bare, u Sarajevu, potvrdio je Ivica Šarić, ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo.

Čitaj još  Miroslav Ilić: Žiri u Zvezdama Granda je obična lakrdija!

Ispraćaj iz Zagreba je 26. januara u 15 sati.

Komemoracija slavnom sarajevskom kantautoru biće održana u Narodnom pozorištu u Sarajevu u 12 sati, a sahrana u 15 sati na groblju Bare.

Od Montena će se oprostiti članovi porodice, mnogi prijatelji i poštovaoci njegove muzike koja je ostavila snažan pečat na živote mnogih generacija.

Kemal Monteno je preminuo 21. januara u Zagrebu u 67. godini života.

izvor: Alo

One comment

Leave a Reply