Kemal Monteno: U Sarajevo ne dolazim jer sam prevaren!

Nakon što je pod markicom “Croatia Recordsa” objavio album “Šta je život”, pjevač Kemal Monteno nove pjesme predstavio je i publici u Bihaću, gdje je nastupio za Novu godinu.

Kemal Monteno

Legendarnog sarajevskog kantautora prvo smo upitali za zdravlje jer već duži period čeka na donora kako bi konačno uradio transplantaciju bubrega.

– Zdravlje nije loše, mada i dalje čekam na transplantaciju bubrega. No, unatoč tome, radim kako radim. Za nastup koji sam nedavno imao u Bihaću slobodno mogu reći da je to bila najbolje odrađena Nova godina u mojoj karijeri. Novi album koji sam snimio niko ne sluša, jer ljudi danas ne vole lijepe pjesme nego samo ove divljake koji sviraju – kazao je Monteno u telefonskom razgovoru iz Zagreba.

Govoreći o rodnom Sarajevu, Monteno nije krio svoju ljutnju. Iako nije želio detaljnije govoriti, moglo se primijetiti da je Monteno ogorčen, kako na cjelokupnu situaciju na bh. muzičkoj sceni tako i na negativna iskustva koja je doživio u bh. prijestonici, a o kojima nije otkrio mnogo.

– Što se tiče nastupa, u narednom periodu imam gostovanja u Ljubljani, Beogradu, Crnoj Gori, Makedoniji… Kada je Sarajevo u pitanju, sigurno je da neću doći tako brzo, jer sam prevaren sa svih strana. Ali, nije važno, jer 2013. godinu treba zaboraviti i krenuti dalje – bio je iskren Monteno.

Čitaj još  Mirko Kodić: Mnogi su me pevači razočarali!

Samo budale prolaze danas

– Koga god danas pitam šta radi, svi se bave pjevanjem. Imam osjećaj da svako dijete danas može pjevati i postati zvijezda preko noći. Nauče dva akorda, četiri riječi i pjevaju. To što je Ekrem Jevrić zvijezda, dovoljno govori da samo budale danas prolaze. Dobre i kvalitetne umjetnike danas niko ne sluša, jer prolaze divljaci – kazao je nezadovoljni Monteno.

izvor: Avaz

2 comments

  1. Ne znam na sta sve konkretno misli Monteno misli kad kaze .da je prevaren u Sarajevu.Vjerovatno na stan koji je dobio na koristenje od grada Sarajeva i koji nije mogao po zakonu otkupiti i koji pretpostavljam sada koristi neko drugi.Ja bih ipak upitao Montena gdje su mu pare koje kao pjevac i kopozitor zaradjuje gotovo 47 godina a da nije bio u stanju sebi ni stan kupiti a trebao bi vilu imati koliko je love za protekle godine zaradio.Sjedni malo Kemo pa sam sebi daj odgovor zasto si u takvoj situaciji ako te je stid to reci javnosti.Sramota je kukati,jer sam si pao sam se ubio.

  2. Ne znam na sta sve konkretno misli Monteno misli kad kaze .da je prevaren u Sarajevu.Vjerovatno na stan koji je dobio na koristenje od grada Sarajeva i koji nije mogao po zakonu otkupiti i koji pretpostavljam sada koristi neko drugi.Ja bih ipak upitao Montena gdje su mu pare koje kao pjevac i kopozitor zaradjuje gotovo 47 godina a da nije bio u stanju sebi ni stan kupiti a trebao bi vilu imati koliko je love za protekle godine zaradio.Sjedni malo Kemo pa sam sebi daj odgovor zasto si u takvoj situaciji ako te je stid to reci javnosti.Sramota je kukati,jer sam si pao sam se ubio.

Leave a Reply