Kako estrada proslavlja Uskrs

Veselje Svetlana Ražnatović na najveći hrišćanski praznik u svom domu će ugostiti Veljkovu devojku Mašu i Anastasijinog dečka Kostadina.

Ceca sa decom

Svetlana Ražnatović najveći hrišćanski praznik proslaviće u krugu porodice, a ove godine će se za porodičnom trpezom naći i Maša i Kostadin Terzić, devojka i dečko njenog sina Veljka i ćerke Anastasije.

– Očekujem da snajka i zet budu na ručku. Biće mi drago da budemo zajedno – otkriva Ceca.

Praznik će proslaviti po svim običajima, od odlaska u crkvu do svečanog ručka.

Veljko i Masa

– Vaskrs ću proslaviti tradicionalno u krugu porodice, onako kako dolikuje tom prazniku. Prvo ću ići na liturgiju, pričestiti se, a onda, po običaju, sledi bogat ručak. To je tradicija koju poštujem. Moja sestra, zet i kuvarica pripremaju vaskršnju trpezu. Moja ishrana bazira na mesu i salatama, a to mogu i da doručkujem, ručam i večeram. Ne volim testa i nisam ljubitelj slatkiša.

Uživa da posmatra kako se njeni sestrići, uz podršku Veljka i Anastasije, spremaju za praznik.

– U principu, farbanje jaja je najveća radost moje dece, a mi odrasli tu samo pomažemo. Deca najbolje to rade jer je to za njih doživljaj. Oni uživaju u bojama i u tome što mogu celi da se zamažu – kaže folk diva, koja će posle praznika otputovati na Kipar.

Anastasija i Kostadin

Ceci na ovaj praznik sigurno će najviše nedostajati pokojni suprug Željko Ražnatović Arkan.

– Željko mi nedostaje svakodnevno. Svakako bih volela da decu podižem sa čovekom sa kojim ih i imam jer je on bio moja velika ljubav. U četvrtak smo obeležili njegov rođendan, ali ne mogu da pričam o osećanjima jer mi je mnogo teško.

Ceca, kao i svi, ima želje, ali ne želi da ih otkriva.

– Želje se ne govore naglas, tako bar kažu. Čuvam ih u sebi, inače se neće ispuniti.

Goca Božinovska

Uskrs proslavljam kod kuće s porodicom. Tog dana se posebno osećam. Svi smo na okupu i najviše volim kad se ujutru probudim da postavim doručak na sto i korpicu s jajima, pa probudim decu i pre jela se kucamo jajima. Za veliki petak se obavezno farbaju jaja i deca mi, naravno, pomažu u tome, a zatim pripremamo hranu.

Ana Kokić

Pošto kod kuće imam dva mala majstora koji su nestrpljivo čekali petak da farbamo i ukrašavamo jaja, mogu vam reći da smo uspešno ispunili ovaj za njih veoma zabavan zadatak. U nedelju ću preko dana biti s porodicom, a uveče nastupam u jednoj diskoteci na Srebrnom jezeru. Vaskrs je veliki praznik i ja mu se radujem kao malo dete.

Čitaj još  Muž ubijene pevačice se oglasio sa novim sumnjama

Miroslav Ilić

Kako bih drugačije proslavio taj dan nego kod kuće u krugu porodice, kao i svake godine. Oduvek poštujem tradiciju i uvek sam za sve praznike sa svojim najmilijima. Neki idu na putovanja, ali ja nisam od tih.

Željko Šašić

Nažalost, radim za Vaskrs, iako sam godinama praznik obeležavao kući. Žao mi je, ali svirka je davno ugovorena, pa nismo ni razmišljali o datumu. Bitno je da ću se vratiti kući kad završim. Šta da radim, moram da putujem po ovom vremenu kad se nikome to ne radi. Ja nisam zadužen za farbanje jaja, ima više žena koje to rade.

Marija Šerifović

Proslavljam kod kuće s majkom i prijateljima. Spremamo bogatu trpezu za nedelju i čekamo najvažniji pravoslavni praznik Vaskrs i radujemo se svake godine podjednako. Farbanje jaja i sve ostale poslove delimo Verica i ja. Uvek zamislimo nešto lepo za godinu koja je pred nama, a što se mene tiče, ove godine su mi želje album i koncert.

Ana Bekuta

Svake godine na Veliki petak farbam jaja. Na putu sam i s nestrpljenjem čekam da dođem kući kako bih taj divan dan provela s porodicom. Na stolu je postavljen bogat ručak i zaista se predivno osećam.

izvor: Kurir

Facebook komentari

Leave a Reply