rts logo

Jutjub ukinuo RTS-ov zvanični kanal zbog povrede autorskih prava!

Uz obrazloženje da je “primljeno više pritužbi zbog povrede autorskih prava”, Jutjub je odlučio da ne dozvoli pristup ogromnoj arhivi od 150.000 pesama koje je PGP RTS postavio prošlog meseca.

Nakon što je PGP RTS pre mesec dana odlučio da otvori svoju bogatu riznicu i više od 150.000 pesama objavi na Jutjubu, ta vest je obradovala sve ljubitelje muzike, međutim, radost je kratko trajala budući da je Jutjub uklonio kanal Javnog servisa zbog, kako je navedeno, povrede autorskih prava! Kako saznaje Telegraf, prijave za povredu autorskih prava Jutjubu su podnete zbog pesama Ane Stanić i Ramba Amadeusa.

Youtube RTS

Kako nezvanično saznajemo, zvanični kanal PGP RTS-a je zabranjen zato što se nekoliko izvođača (odnosno firmi koje zastupaju njihove interese), među kojima su i Ana Stanić i Rambo Amadeus, žalilo Jutjubu zbog povrede autorskih prava, nakon čega je celokupni materijal koji je sakupljan više od 60 godina, postao nedostupan.

Da podsetimo, sa RTS-a je najavljeno da će na osnovu broja pregleda biti isplaćena finansijska nadoknada autorima pesama i kompozicija.

Čitaj još  Nataša Bekvalac iskopirala Kaju a ona Janelle Monae! (VIDEO)

Na ogromnom spisku postavljenih numera su se nalazile kompozicije različitih žanrova, od Predraga Cuneta Gojkovića i Silvane Armenulić do bendova EKV i “Električni orgazam”.

izvor: Telegraf

2 comments

Leave a Reply