Jelena Karleuša ukrala Dari Bubamari pesmu!

Jelena snimila „Krimi rad“ bez dozvole Bubamarinog muža Milana, koji ima autorska prava za tu numeru, zbog čega je pretrpeo materijalnu štetu.

Jelena Karleusa

Jelena Karleuša je u ozbiljnom problemu. Nju je raskrinkao Milan Kesić, muž Dare Bubamare. On i njegova žena Karleušu su optužili za krađu, zbog čega će je tužiti. Naime, JK je bez ikakvog pitanja i dozvole obradila francusku pesmu „Kriminal“, koju je napisao Mkuboi Ikbala, a na koju autorska prava polaže niko drugi do Darin Milan. Zbog toga je on rešio da JK izvede pred sud, a u tužbi će tražiti višemilionsku odštetu.

– Vlasnik autorskih prava na ovu pesmu je francuska izdavačka kuća „TLF prodakšn“, s kojom „Egzit entertejnment studio“ Milana Kesića ima ugovor za autorska prava za ceo Balkan, i to na četiri godine. Kako Karleuša nije zatražila dozvolu za snimanje i distribuciju ove pesme, advokat Dare Bubamare i Milana Kesića poslao je opomenu pred tužbu, u kojoj insistira da se svi nosači zvuka i svi javni nastupi pesme „Krimi rad“ unište – govori izvor i dodaje:

– Opomena je poslata i „Siti rekordsu“ i Jeleni Karleuši, koja je bez ikakvog pitanja objavila pesmu. Ukoliko se ne unište svi nosači zvuka i ne povuku sve izvedbe s Jutjuba, Karleuša će odgovarati pred sudom – završava priču izvor.

Čitaj još  Šemsa Suljaković odbila Draganu Mirković!

Milan ima sva prava

Da bismo proverili navode do kojih smo došli, pozvali smo Daru, koja nas je uputila na porodičnog advokata Kalmana Stanju.

– Opomena da se unište svi nosači zvuka s pesmom „Krimi rad“ poslata je „Siti rekordsu“, kao i Jeleni Karleuši lično. Ako do toga ne dođe, uslediće tužba za materijalnu štetu. Firma Milana Kesića polaže sva prava na pomenutu kompoziciju – rekao je advokat Dare Bubamare.

Iz Karleušinog PR tima se nisu oglasili.

izvor: Kurir

Leave a Reply