ceca i karleusa kod minimaksa

Jelena Karleuša pre 17 godina: Ceca je moj uzor, ja je volim! (VIDEO)

Sukob Jelene Karleuše i Cece Ražnatović već godinama puni novinarske stupce, pa ne čudi što su na kraju završile na sudu. A, malo ko se još seća kako je uopšte počeo njihov sukob i kako je došlo do toga da Karleuša, koja je na početku karijere obožavala Cecu o čemu svedoče i brojni snimci na Jutjubu, danas ne prestaje da je blati gde god stigne.

Iako se rivalstvo između dve najpoznatije pevačice povećava svakoga dana, posebno sa strane Jelene Karleuše, situacija je bila drugačija davne 1998. godine.

ceca kod minimaksa 1998

Kod čuvenog voditelja Minimaksa, davne 1998. godine, gostovale su zajedno u emisiji Svetlana Ceca Ražnatović, Jelena Karleuša i Goran Stojićević Karamela. Gledajući video snimak te emisije dobija se potpuno drugačiji utisak koji se nikako ne poklapa sa današnjom situacijom na estradi.

Jelena Karleuša je pre tačno 15 godina javno izjavila da voli Cecu i to na najgledanijoj teleziviji.

– I kada nije tu i kada je tu, ja uvek isto pričam o njoj. Ja nju stvarno volim i kao pevačicu i kao neki moj uzor, ali i kao čoveka – rekla je JK gostujući u “Maksoviziji”.

Situacija se očigledno dosta promenila, pa je danas rivalstvo između ove dve estradne zvezde veliko.

Kako je počeo rat između Cece i Karleuše?

Jelena Karleuša na estradu je kročila 1995. godine kao maloletna 17-godišnja devojka pevajući tada popularne turbo folk pesme. Ceca je već bila velika zvezda i te iste godine udala se za Željka Ražnatovića Arkana. Mlada, ambiciozna i drčna Karleuša je vrlo brzo shvatila kako funkcioniše estrada, pa je nekoliko godina kasnije u jednom od intervjua smelo izjavila: “Sve smo mi kurve!” Ova rečenica je eksplodirala kao bomba, pa je reagovao i Arkan rekavši: “Karleuša mora da je bila pijana ili drogirana kad je to rekla”. Da bi kasnije, u jednoj od čuvenih emisija Milovana Ilića Minimaksa Jelena javno prokomentarisala njegove reči uz konstataciju “Ko o čemu, kurva o poštenju!”

karleusa kod minimaksa 1998

Rat između Karleuše i Cece je buknuo i više niko ga nije mogao zaustaviti.

– Kao devojka od 19 godina imala sam strašan sukob sa Arkanom koji me je javno napao. On je bio ubica i kriminalac, a ja sam mu se na vrlo kulturan, šmekerski i hrabar način oduprla. Podigla sam glas protiv njega kad to nisu mogli da urade ni najmoćniji ljudi u Srbiji. Ceca mi je bila uzor. Ali, kad su me ona i Arkan napali srušio mi se ceo svet – pričala je kasnije Karleuša u jednom intervjuu.

Čitaj još  Farma: Još jedan dokaz da je Kristijan u pravu! (VIDEO)

Podržali su je obožavaoci, jer je progovorila o onome o čemu je Srbija ćutala. Bilo je i onih koji su joj zamerali, jer se i sama zabavljala sa žestokim momkom Ćandom. Početkom 2000. godine ubijen je Arkan, a dve i po godine kasnije i Zoran Davidović Ćanda. Sudbina se ponovo poigrala sa dve pevačice i najveće estradne rivalke.

Crni dani za Cecu počeli su pet dana nakon ubistva premijera Zorana Đinđića, 17. marta 2003. godine kada je Ceca uhapšena u svojoj kući u kojoj je pronađeno skriveno oružje za koje će ona kasnije tvrditi da je ostalo od Arkana i da nije imala pojma da je tu. U trenutku hapšenja u njenoj kući je bio i Dragan Karleuša, Jelenin otac, tada visoki policijski službenik.

Ceca je u Centralnom zatvoru provela više od dva meseca, ali je to nije slomilo. Vratila se jača nego pre i ponovo zasela na estradni tron, a sukob sa koleginicom se još više zaoštrio. I dok je Karleuša koristila svaku priliku da ocrni Cecu, ona je ćutala.

karleusa kod minimaksa 1998

Ćutala je kada je Karleuša prozivala zbog “druženja” sa mafijašima, ćutala je kada je javno ismejala posle koncerta na Ušću 2006. godine jer je držala prst u uhu dok je pevala, ćutala je na sve Jelenine prozivke po novinama.

A, onda je Karleuša krajem 2010. godine na Fejsbuku napisala otvoreno pismo Ceci iznoseći javno, glasno i jasno sve ono što se odavno zna. Ceci je puko film zbog pominjanja dece i pokojnog muža, presavila je tabak i tužila koleginicu za klevetu. Posle tri godine suđenja postupak je završen u njenu korist, ali Karleuša se ne predaje i nastavlja da je “čašćava” novim uvredama.

Pogledajte snimak pomenute emisije kod Minimaksa:

izvor: Vesti, www.FOLKOTEKA.org

One comment

Leave a Reply