Jelena Karleuša objašnjava kako se kupuje popularnost?!

Pevačica je na svom fejsbuk profilu napisala objašnjenje sa naslovom “Kupovina popularnosti ili lažna slava” u kome je otkrila kako pojedine poznate ličnosti prave privid u javnosti da su važni iako nemaju “hit, spektakularan koncert, tiražne diskove…”

Jelena Karleusa

Jelena je očigledno inspirisana činjenicom da pojedine njene kolege imaju previše lajkova i pratilaca na društvenim mrežama, rešila da otkrije da to nije realno stanje.

Naime, ona kaže kako je lajkove moguće kupiti na pojedinim društvenim mrežama, a da se isti pojavljuju u medijima jer plaćaju novinare…

Jelena Karleusa

Prenosimo vam njen post u celosti:

“KUPOVINA POPULARNOSTI iliti LAŽNA SLAVA”
Imati što više pratilaca i lajkova na društvenim mrežama, kad je reč o javnim ličnostima(čitaj-muzičkim zvezdama i zvezdicama, onima u pokušaju, i padalicama), jeste jedna vrsta pokazatelja popularnosti. U današnje vreme, to se zove UTICAJNOST. Postoje dve vrste javnih ličnosti-one uticajne, čija se reč poštuje, izaziva opštu polemiku javnosti, prenosi po portalima i novinama, i ima težinu jer svi to žele da pročitaju, komentarišu, šeruju… Uticajni imaju i najveće tiraže, mamutske koncerte, stotine miliona pregleda na YOUTUBE-u, ako je reč o muzičkom biznisu….I postoji ona druga vrsta-NEBITNI. E, ti nebitni, logično, žele da budu, makar prividno, blizu eliti. Pošto ih obično NE PRIMEĆUJU NI U JEDNOJ ANKETI ZA NAJ HIT, NAJ VIDEO, NAJ KONCERT, NAJ TELO, NAJ STIL, NAJ BILO ŠTA(!!!), NA YOUTUBE-u BELEŽE USPEHE RAVNE STATISTIČKOJ GREŠCI, A O PRODAJI DISKOVA, tj. TIRAŽIMA ALBUMA I DA NE GOVORIMO, SPEKTAKULARNIM KONCERTIMA NARAVNO NI TRAGA…oni su smislili način kako makar na društvenim mrežama da budu “bitni”. Ako vam je kojim slučajem čudno što neko ko ne pamti nekakav hit, ma čak ni privid toga, neko ko služi uglavnom za sprdnju na društvenim mrežama, ZA 5 DANA NA SVOM FB PROFILU “SKOČI” ZA 50.000 LAJKOVA, PRATILACA, ILI BILO ČEGA,(slično i na Tviteru) ZNAJTE DA JE NEBITNA MUKICA TO OZBILJNO PLATILA. Postoji i cenovnik koji je FB odredio, pa ako si komplex-plati. Isti princip je i sa Tviterom. Nebitni jedino padaju na društvenoj mreži INSTAGRAM jer tu takvih mogućnosti nema. Nebitni pored lajkova i lažnih virtuelnih fanova, obično plaćaju i novinare, vode ih na ručkove i večere, dok ih ti isti ogovaraju iza ledja i smeju im se, prepričavaju njihova PR saopštenja, kolumne, blogove(nebitni po uzoru na one kojima se dive i čiju slavu sanjaju, pišu i nekakve blogove koje do kraja ne pročitaju ni njihovi mama i tata, pod uslovom da znaju da čitaju). Novinarima što zbog kinte, što zbog sažaljenja, nije teško da lekturišu nepismene budalaštine, i ponekad napišu da je nebitna ustvari FOLK POP ROK TEHNO TURBO DIVA, IKONA STILA, NIKAD ZGODNIJA, NIKAD MRŠAVIJA, NIKAD LEPŠA I POPULARNIJA…
A stvarnost počinje onog momenta kada nebitni prestanu da plaćaju. I kad poveruju u sopstene bajke. Jer nebitni uglavnom pobudale, i zaborave ko su. Tad dobiju NO NO po nosu od strane sedme sile, u ogledalu vide nikad deblju, nikad nesrećniju, tragično stilizovanu osobu, bez hita, bez pravih fanova i prijatelja. Ostaju im samo plaćeni lajkovi na društvenim mrežama o kojima niko čak ni ne polemiše u medijima, jer niko to nije NI PRIMETIO.
Tako je to kad si nebitan.”

Čitaj još  Šokiraćete se kada vidite leđa Nataše Bekvalac!

izvor: Alo

Leave a Reply