zorica markovic

Intervju Zorica Marković: Mnogi treba da se plaše moje knjige!

Osim što njena autobiografska knjiga uskoro treba da se nađe u knjižarama, Zorica Marković svake noći vredno radi u svojoj kafani. Da podigne atmosferu, svakog petka pomaže joj Vesna Zmijanac sa kojom je posle dužeg vremena rešila da zakopa ratne sekire.

Kad izlazi vaša knjiga?
– Ne bih da pričam nešto pa da slažem. Moj život je ozbiljna, lepa, ali i ružna i teška priča. Treba to sve spakovati.

Goca Božinovska i Jelena Jovanović kažu da nemate ništa loše da kažete o njima.
– Ma nemoj, molim te, moj život je bio suviše težak, ozbiljan i biće priče o ljudima koji su se našli u nekom delu mog života. Neki su bili loši, a nekad sam ja bila loša. Ali za tako neke bezvredne ljude neće biti mesta u knjizi. Ko su oni u mom životu?! Evo, neka izvole oni da pišu ako imaju o čemu, a čisto sumnjam u to.

Ko će se sa estrade šokirati kad bude video svoje ime u knjizi?
– Mnogi! Počeću od lepih uspomena vezanih za Kvaku, Tomu Zdravkovića, Mitra Mirića, za Duška Kostića, do gospodina Novice Uroševića. Što se tiče ovdašnjih i sadašnjih likova, naći će se tu i Snežana Đurišić, Zorica Brunclik i Kemiš, Ljuba Kešelj, Dobrivoje Topalović, Marinko Rokvić, naravno Vesna Zmijanac, ali odmah da se razumemo – samo u lepom kontekstu, jer ja kad nekoga volim, ja ga volim. Mislim na Vesnu. Naravno, takozvani Lira šou, pa kasnije Slatki greh.

Mislite na Brenu?
– Naravno! Biće tu svi koji su obeležili jedan vremenski period u mom životu. Lepa Brena je jedna od najvećih zvezda današnjice, složićete se. Pa, mnogi se ne bi usudili bilo šta loše da kažu o njoj.
 Ajde da sačekamo da se knjiga pojavi.

Znači, otkrićete neke tajne i u vezi sa njom?

– Naravno!

Čitaj još  Intervju Mira Škorić: O Ceci nemam šta da pričam!

Da li Brena i Zorica treba da se zabrinu?
– Da se zabrinu?! Pa to je već njihov problem

Jel’ treba?

– Malo. Malo više. Pazi, treba imati muda pa reći to. Ali oni koji me mrze možda me zavole, a oni koje me vole, možda će reći: „Jao!“

Da li pričaš sa Zoricom Brunclik?
– Ja sa svima pričam, ne znam da li oni pričaju sa mnom. Nemam pojma, neko mi reče da je Zorica, na pitanje koga ne podnosi navela mene, Vesnu i ne znam koga još. Ima žena svoje razloge, što moramo svi da se volimo?

Koja ti je bila najveća uvreda?
– Bilo ih je dosta. Recimo, bilo je mnogo ljudi koji su se radovali bolesti koju sam jedva preživela. Do juče smo pili kafu i nisu me pozvali telefonom da pitaju kako sam. A neki su navodno skupljali novac da mi pomognu misleći da sam propala.

izvor: Svet
foto: Beogradnocu

Leave a Reply