Intervju Sneki: Nikad više se ne udajem!

Snežana Babić Sneki priznaje da joj je muka od priča nekih kolega koji jadikuju kako im je teško i kako nemaju posla. Ne zato što njoj u poslu cvetaju ruže i zato što nema problema u životu, pa nema razloga da se žali. Bilo čije javne žalopojke smatra oličenjem neukusa, bezobrazluka i bezobzirnosti.

Sneki 2013

– Neke koleginice se pojave u jutarnjem programu, pa krenu da kukaju kako su, jadne, morale da ustanu rano da bi se našminkale i sredile. Neke kukaju kako im gomila para treba za garderobu jer moraju da ulažu u sebe zbog publike, a uloženo se ne vraća. Svima im poručujem, drage moje, zar ne vidite gde živite? Zar ne shvatate kako narod živi? Pa budite srećni jer radite ono što volite, a to je velika privilegija u svakom društvu, u svakom vremenu. Sramota je kukati i žaliti se!

Vi se ni na šta ne žalite?
– Zašto bih se žalila? Kome je teško, neka ide u rudnik, pa da vidi kako je rudarima. Potičem iz porodice u kojoj se smatralo da je neukusno i bezobzirno istresati okolo svoj prljav veš i kukati. Bilo je u mojoj porodici perioda kada nismo imali mnogo, kada smo živeli teško i trpeli bez koječega, ali smo ćutali. Niko nije znao kako se mučimo. Tako sam vaspitana. Pružim se koliko mogu, nikad preko svojih mogućnosti, dobro znam šta hoću, još bolje znam šta neću.

Zašto ne pričate o svom privatnom životu? Nešto krijete?
– Ne krijem ništa. Nemam razloga. Živim vrlo normalno, vrlo otvoreno, kao i sav normalan svet. Ali, smatram da je pesma ono što treba da iznesem u javnost, a ne nešto drugo. Ne vidim zašto bi bilo koga bilo briga sa kim sam noćas spavala ili koje je boje moj veš. Na našoj estradi ima toliko bizarnog, besmislenog i bezobzirnog da je to mučno. Vaspitanje i pristojnost mi ne dozvoljavaju da budem deo toga. Nije me povukao ovaj novi trend, koji ne znam kako bih nazvala. Kad sam se razvela, mogla sam sa svojom pričom o razvodu da budem na dvadeset naslovnih strana. Mogla sam da budem glavna tema, da medijski profitiram, ali mi to nije palo na pamet. Takva vrsta marketinga nije deo moje ličnosti.

Koliko je razvod promenio vaš život?
– Ta priča je završena pre četiri godine. Stavila sam tačku na jedan deo svog života. Veoma teško mi je pala cela ta situacija. Rastanci nikada nisu laki. Divim se onima koji kažu da su razvode lako preboleli. Živela sam u Nemačkoj, u Hamburgu, ali sam često dolazila u Srbiju. To mi je donelo jednu dozu nesigurnosti. Jer, da bi radio ovaj posao, moraš da mu budeš maksimalno posvećen. Ali, nisam se plašila jer sam bila sigurna, pre svega, u svoje ljudske kvalitete. Nije bilo lako, ali hvala mojoj publici koja me doživljava kao nekog bliskog sebi i poštuje moj rad. Podržali su me u teškim trenucima, dali su mi snagu i volju.

Čitaj još  Predrag Živković Tozovac planira dete u 80. godini?!

Da li je poljuljana vaša vera u ljubav i u brak?
– Nikada više ne bih potpisivala nikakve papire, što se tiče braka kao institucije. To me više ne interesuje. Papiri donose samo komplikacije. Volela bih da imam stabilnu, finu vezu. Posle lošeg iskustva, vera u ljubav bude poljuljana. Svako razočaranje stvara ožiljak koji se ne briše. Duševni bol može čoveka da odvede u ekstremne situacije. Ali, srce je otkačena i luda stvar! Ume da poludi. Zvanični brak me više ne zanima!

Kakva je trenutno situacija na ljubavnom planu?
– Nisam u emotivnoj, ljubavnoj vezi. Potpuno sam okrenuta svojoj porodici, sebi, poslu. To me ispunjava. Vera u ljubav i vera u ljude mora da postoji. Nažalost, muškarci se generalno plaše uspešnih i jakih žena. Ne znam šta se dešava sa današnjim muškarcima. Mislim da su malo izgubili živce u ovom suludom vremenu. Povlače se u neki svoj svet. Gledam ih šta rade po kafićima. Sedaju, prvo što urade je da izvade dva telefona, ključeve od auta tresnu na sto, a onda izvade lap-top. Meni je to smešno i tužno. Mislim da je to katastrofalan oblik otuđenja.

izvor: Vesti

Leave a Reply