slavko i joca stefanovic

Intervju Slavkoni: Darko Lazić mi je tražio pesmu pa me ispalio!

“Ja sam Darku pesmu uradio, zvao sam ga, a on se nije javljao, niti je došao do mene. Ne bih se naljutio da je čuo numeru, pa rekao da mu se ne sviđa”, kaže razočarano Slavkoni.

Kompozitor i harmonikaš Slavko Stefanović Slavkoni ne krije da je razočaran. Pesma “Moje pravilo” koju je na nedavnom Grandovom festivalu otpevao njegov sin Jovan nije se plasirala u završnicu festivala, uprkos brojnim pohvalama.

– Mnogi će pomisliti da – ko gubi ima pravo da se ljuti, ali nije tako. Realna sam osoba i boli me nepravda. Razočaran sam kao kompozitor i muzičar, a kao ocu krivo mi je zbog sina. Imam utisak da Jocu stalno marginalizuju, samo zato što je moje dete, pričaju kako je njemu lako, jer ga tata gura. To su budalaštine, ali nema veze, mi idemo dalje uzdignute glave – kaže Slavkoni, koji ne krije da mu je mnogo toga zasmetalo na ovoj manifestaciji.

– Festival je bio čudan, pesme od pravih narodnjaka do totalnih zabavnjaka. Ne može se sve to staviti u isti koš. Žiri, brojčano veliki, ali sastavljen od mnogih koji pojma nemaju o muzici.

Oni su bili glas naroda, davali bodove ne kao stručnjaci nego prosečni slušaoci…?
– E, u tome je štos, obični slušaoci više gledaju, nego što slušaju. Na njih ostavlja utisak scenski nastup, koreografija, garderoba, fore i fazoni. Ako je festival muzike, onda su valjda najvažniji pesma i pevač. Joci su pojedinci zamerili da je imao suviše jednostavan nastup, bez plesne grupe, muzičara, svetlosnih ili drugih efekata. A on je pevao pesmu koja ima dve oktave! Muzički stručnjaci znaju šta to znači – da numera ima dubinu, visinu, sa velikim rasponom glasa, zahtevna kompozicija, a ne tralalajka. I kako da to oceni neko ko se ne razume u muziku. Čak sam mu i ja rekao da je bio odličan, iako ga retko hvalim. Svi na estradi znaju da sam izuzetno kritičan, veliko zakeralo, sitničar. Ne laskam i ne dodvoravam se nikome, ne tapšem po ramenu i ne govorim “bravo, majstore”, ako to zaista ne mislim.

slavkoni i serif konjevic

Zar nije Darko Lazić trebalo da se takmiči sa vašom pesmom, a ne Šabana Šaulića?
– Pred festival Darko mi je rekao: “Ozbiljniji sam, sazreo sam, napiši mi pravi narodnjak, neku dobru pesmu kao što to radiš za Harisa, Sašu Matića, Šabana…” I ja sam mu pesmu uradio, zvao sam ga, a on se nije javljao, niti je došao do mene. Ne bih se naljutio da je čuo numeru, pa rekao da mu se ne sviđa. Ali, ne javiti se uopšte to je neozbiljno. A, onda sam od kolega čuo da će na festivalu pevati Šabanovu pesmu. Nema tu ljutnje, to je odličan marketinški potez, ali nije ispao fer prema meni što se nije javio. Pesmu sam odmah prosledio Šerifu Konjeviću, kome se dopala, kaparisao je i objaviće je početkom naredne godine. Nisam ja na gubitku, ali sam se razočarao u Lazića i njegovu profesionalnost.

Čitaj još  Katarina Grujić bez glasa pokazivala verenički prsten! (VIDEO)

Jocina pesma već prošla

– Joca je trebalo da se takmiči sa pesmom Saleta iz Tropiko benda, ali kada je menadžer Goran Čardarević u mom studiju čuo numeru koju sam namenio drugom izvođaču – odlepio je. Toliko je bio uporan, da je moj sin morao da je snimi i prijavi za festival. Inače, Goran je bivši di-džej, ima i te kako sluha i nos za posao i muziku. Joca je pre neki dan na zahtev publike na jednom gostovanju tri puta da pevao pesmu “Moje pravilo” što znači da je numera već prošla kod publike – kaže Slavkoni.

Poslušajte Jocinu pesmu sa festivala:

izvor: Vesti

Leave a Reply