Intervju Severina: Sina i sebe čuvam od svakog zla!

Severina Vučković o skijanju, sinu Aleksandru, napisima u novinama, Bregoviću, godinama…

Severina

Jedna od najpopularnijih pevačica u regionu – Severina Vučković, proteklog vikenda družila se sa predstavnicima medija u poznatom austrijskom skijalištu Nasfeld, čije je i zaštitno lice. Iako važi za odličnu skijašicu, prvi spust joj, kaže kroz smeh, nije baš bio lak.

– Nisam se zagrejala i dugo nisam skijala, pa sam u prvom delu staze bila uplašena, a onda sam se prisetila kako to ide i, na kraju, uspela – objašnjava na početku razgovora pevačica, koja je na svakom koraku privlačila poglede turista.

– U nekoliko navrata sam lomila nogu, pa sam malo nesigurna na skijama, ali već sledeće nedelje ću se vratiti ovamo sa sinom, pa ćemo zajedno da isprobavamo staze.

Mada su neki mediji pisali da je Severina u Nasfeld došla sa naslednikom Aleksandrom, ona je na ovoj planinskoj lepotici boravila poslovno, u društvu menadžera Tomislava Petrovića i novinara, među kojima je, kao jedina iz Srbije, bila i naša saradnica.

– Ovo mi dođe kao mini-odmor, između poslovnih i privatnih obaveza. Bilo bi najbolje kada bih dva dana mogla da provedem u pidžami i ne radim baš ništa, ali takvi trenuci su kod mene retkost – smeška se Seve.

A da odmora nema potvrđuje i činjenica da popularna pevačica upravo počinje rad na novom albumu:

– Muzika je moja potreba, ne znam šta bih drugo radila i silno me raduje kada naiđem na ljude sličnog senzibiliteta. Saradnja sa Goranom Bregovićem je bila neizbežna, pogodio se pravi trenutak iako je naša izdavačka kuća i ranije pokušavala da nas spoji. Ali ništa kod umetnika ne ide na silu. Mnogo sam naučila od Gorana, dešavalo se da po deset sati snimamo jednu pesmu, ne bismo li pogodili pravu emociju. S druge strane, ima pesama koje se snime „na prvu“. Takva je „Dalmatinka“, koju sam otpevala posle samo dva sata spavanja, u 9 ujutru, mrtva umorna. Došla sam s puta i već sledećeg jutra imala termin u studiju. Taj jad u mom glasu se oseća i pesma je odmah „kupljena“. Tek smo počeli rad na novom albumu i još ne znam ni da li su sve te pesme za mene. Važno mi je da ja verujem u to što pevam. Pesma može da ima i malo falša ali ne sme da bude „lažna“, publika to prepozna.

Mada o privatnom životu govori retko i nerado, Seve nam otkriva da je napisi po novinama sve manje pogađaju. Dok se otac njenog deteta Milan Popović često oglašava, Severina se, veli, trudi da ostane po strani.

– Ne kaže se slučajno „ko se mača lati…“. Vodim računa šta ću reći i gde smo u svemu tome moje dete i ja. Dođu dani, naravno, kada se i ja iznerviram jer pišu nešto što nikad nisam rekla, ali prođe. Postoji jedna rečenica koja mi se mnogo dopala i koju sam usvojila: „Ne polemišite s budalama, povući će vas na svoj nivo, a onda dokusuriti iskustvom!“ To je istina.

Na pitanje da li je zaljubljena, Seve s osmehom odgovara:

– Zadovoljna sam, ostalo je manje važno. To je, možda, najbolje opisao moj drug Petar Grašo koji je rekao da kad mi se neko svidi ja stavim velike naočare. Ne ružičaste, već one ogromne kao Elton Džon, koje su uz to i mat, pa ništa ne vidim (smeh).

Čitaj još  Aca Lukas smršao pet kila zbog Marakane!

Protekla godina joj je, kaže, bila uzbudljiva, a kada bi sve što joj se desilo, i privatno i poslovno, spakovala u kofer, pitanje je koja bi žena mogla to da ponese.

– Posle tri sata bi i najjačoj štikla klecnula. Kada prestanete da lažete sebe i da ulepšavate stvari, to što ostane je život. Srećom, pamtim samo lepe dane, ne dam zlu da priđe meni i mom sinu – objašnjava pevačica.

Šarmantna i zabavna Severina ne krije godine ali ih, dodaje s osmehom, broji unazad:

– Kao Bendžamin Baton sam, sve mlađa i mlađa! Znam da me još svašta čeka i idem napred. Tek mi je dvadeset (smeh)!

Aleksandar reaguje na lepe devojke

U ulozi majke Severina uživa, a sin Aleksandar je, kaže, dobar i veseo dečak koji isljučivo primećuje lepe dame:

– Kad vidi neku lepu devojku odmah reaguje, pravi je mali esteta. Ne znam da li je na mene ili na oca? Ne verujem u klasično vaspitanje, važno mi je da ne bude neosetljiv na druge ljude i njihove probleme, kao i na radosti. Ja mu samo dajem ogromnu količinu ljubavi i male smernice. Govorim mu da pazi na sebe i sve oko sebe. Takva sam i ja bila. I danas, kada mogu, vodim svuda sa sobom po 15 ljudi, neću da samo meni bude lepo. Roditelji su me učili da sve delim i budem prijateljski nastrojena. Imala sam lepo detinjstvo i verujem da će i moj sin jednog dana reći da je i njegovo bilo takvo.

Rijaliti zvezde

Severina kaže da je danas takvo vreme da su „rijaliti“ zvezde traženije od muzičkih:

– Nekada su klinci trčali za pevačima ili glumcima, sada jure za onima koji su stalno na TV. Nudili su i meni, i to ozbiljnu sumu, ali nema ničeg seksi u tuširanju pred kamerama. Nisam to ja! Nesrećnim slučajem sam i sama svojevremeno postala „rijaliti“ zvezda ali pravda je na kraju pobedila. Nikad mi nije bila namera da me moj profesor matematike ili komšija, na primer, gledaju u nekim situacijama.

izvor: Novosti

Leave a Reply