Intervju Selma Bajrami: Crnom magijom su pokušali da me odvoje od Muje!

Više puta sam se razočarala u ljude tako da me više ništa i niko ne može iznenaditi.

Selma Bajrami

Selma Bajrami je nedavno na Crnogorskom primorju snimila seriju novih fotografija kao i kadrove za novi spot. U pripremi je singl koji će njena publika uskoro moći čuti pa je odlučila spojiti ugodno s korisnim i iskoristiti ljetni period za kadrove najnovijeg videa. Njena publika s nestrpljenjem iščekuje nove pjesme, a „Žena sirena” će armiju svojih fanova još neko vrijeme držati u neizvijesnosti. Vrijedno radi na pripremi novog CD-a. Pažljivo bora autore i kompozitore jer je svjesna da publika od nje očekuje najbolje.

– Na novom albumu bit će inovacija te različitih autora i kompozitora, producenata. Jedan dio albuma snima u Sarajevu tačnije u studiju Amila Loje koji će biti producent većine njenih pjesama. Pored Loje, na albumu će biti pjesme Dragana Brajovića Braje koji je i do sada radio pjesme. Tu su i momci iz Novog Sada koji su mi napravili dvije fantastične pjesme i upravo za jednu od njih snimam spot. Riječ je o pjesmi „Nisam ti oprostila” koju potpisuju Marko Brežnjak, tekst Pavle Subotić, a aranžmane će raditi Vernes Ljustaku – počinje Selma priču.

Dugo si bila bez menadžera. Jesi li uz pripremu novog CD-a uozbiljila taj dio posla?
– Ne smatram da je bilo šta u onome što radim neozbiljno. Nastupe uglavnom dogovara moj brat i odlično funkcionišemo.

Poslije trudnoće često su te prozivali u medijima zbog kilaže. Međutim, danas Selma izgleda gotovo kao prije. Da li je bio naporan taj period kada si željela smršati u smislu: puno teretane, reducirana ishrana…?
– Zadovoljna sam svojom linijom odnosno izgledom, ali još uvijek radim na tome da skinem nekoliko kilograma. Što se tiče prozivanja, samo bolesni umovi mogu prozivati ženu koja je tek rodila. To što pojedini pričaju odnosno ogovaraju me, govori više o njima, a ne o meni.I zato bih stavila tačku na tu priču.

Kako se snalaziš u ulozi majke? Pada li ti teško kada sina moraš na duži period ostaviti kod svojih roditelja, da budeš dugo odvojena od njega?
– Teško mi pada svaka sekunda kada sam odvojena od sina, a kamoli dan ili više, ali Bog mi poživio majku jer ne znam šta bih bez njene pomoći.

Selma Bajrami

Imaš li, kada si slobodna, pored porodičnih obaveza dovoljno vremena da se posvetiš prijateljima, izlascima…?
– Vrlo rijetko izlazim jer nemam vremena. Jako puno sam radila u proteklom periodu, ali kada sam slobodna pozovem svoje prijatelje na ručak kući i to je to. Prošllo je vrijeme ludorija, noćnih izlazaka… Sada imam puno važnije i ljepše obaveze, zar ne?!

Puno vremena sada provodiš u Tuzli, kod roditelja, dok ti je suprug Mujo u Austriji. Koliko ti je teško zbog te razdvojenosti? Estrada je takva da se uvijek nađu pojedinci koji će plasirati laži o nekome, u ovon slučaju o tebi. Tako se prije manje od mjesec dana pričalo a boraviš u Tuzli, a Mujo u Beču, jer brak ne funkcioniše kako treba. Tvoj komentar?
– Mujo i ja smo već u samom startu napravili dogovor odnosno ono što je neizbježno i što se mora nije ni teško. Nemam namjeru da se bilo kome pravdam u vezi svog braka i života. Mi znamo pravu istinu i to je bitno. Uopće se ne interesiram za kojekakve priče koje se mogu čuti ili koje pojedinci iz svoh pobuna plasiraju. Šta me briga za njih. Naravno da svakom smeta kad je bilo ko od nas ili od vas sretan jer takva smo mi nacija. Da nisam bila sigurna u njega i u ovu povezanost i ljubav među nama, ne bih se tako brzo odlučila promjeniti adresu stanovanja. Radi se o najdivnijem čovjeku i stvorenju na ovoj planeti. On je vrlo, vrlo normalan i to je ono što je najnevjerovatnije ljudima. Danas je ludost biti normalan, a on spada u taj mali procenat normalnih ljudi. Mislim da u tome leži ta zagonetka kod ljudi.

Koliko imaš iskrenih prijatelja kojima se možeš povjeriti, od kojih te neće glava zabioljeti? Puno puta si se do sada razočarala u ljude kojima si puno vjerovala i smatrala ih prijateljima?
– Čast izuzetcima, ali toliko sam se puta u životu razočarala u ljude da je to sada u ovom momentu prosto nemoguće nabrojati i više me ni od koga ništa ne može iznenaditi.. Ah, da… iznenadim se kada je neko stvarno iskren.

Čitaj još  Tanja Savić uskoro u filmu o Tesli!

Na jednom portalu sam nedavno pročitao da si svojevremeno znala da su toliko pojedini bili ljubomorni na tvoju sreću u privatnom životu i da su ti „o glavi radili” crnom magijom. Vjeruješ li u nadnaravne moći? Istjeljiteljima, prorocima?
– Vjerujem u jedinog Allaha. Sigurno postoji crna magija. Čula sam svašta o tome. Ali ako čovjek vjeruje u nešto onda može biti siguran da je s te strane zaštićen. Ne želim komentirati prvo pitanje koje ste postavili i šta te pročitali.

Šta je sa onim pisanjima da je vrijeme za drugu bebu? Da li to Selma planira proširenje porodice? Tako brzo?
– Druga beba neće još sigurno. Sada ni Mujo ni ja o tome ne razmišljamo.

Pisalo se i da zbog problema sa kičnom razmišljaš o smanjenju grudi?
– Ma, pustite svi više moje grudi na miru (smijeh). To što se objavljivalo nije laž, ali nikada nisam rekla da sam nezadovoljna njihovim izgledom i da ću ih smanjiti za mjesec, dva, godinu… Vjerovatno će brzo doći vrijeme kada ću razmišljati u tom pravcu, ali stavimo tačku i na to. Ako se i desi da odem na tu operaciju, sigurno ništa neću moći sakriti od novinara (smijeh).

Selma Bajrami

Koliko imaš vremena za druženje sa kolegama?
– Već sam djelimično ranije odgovorila na ovo pitanje. Zaista imam puno kako porodičnih, tako i poslovnih obaveza pa nemam vremena da se družim sa kolegama sa estrade. Svaka čast svakome, ali nisam jedna od onih koje svakodnevno s nekim ispijaju kafe, druže se poslije nastupa…

Nedavno je većina srbijanskih pjevača osudila Jelenu Karleušu jer je u medijima vrijeđala Seku Aleksić zato što još nema djecu. Mnogi su njenu izjavu nazvali morbidnom, neljudskom… Tvoj komentar?
– To je njihova stvar i ne želim se time opterećavati. Imam puno važnijih obaveza nego da razmišljam o njihvom prepucavanju po novinama.

Ranije si se često prepucavala u medijima sa nekim kolegama. Više to ne možemo pročitati. Ne želiš se zamarati nebitnim stvarima ili…?
– Ranije sam i ja pravila puno grešaka zbbog nekih izjava u medijima, ali čovjek se s godinama nečemu i nauči i shvati da neke stvari treba zadržati za sebe. Hvala Bogu nikada mi nije bilo stalo da po svaku cijenu dođem na naslovne strane magazina. Ako je dobijem dobro i jeste (smijeh).

Počela je nova Farma. Da li bi pristala ući na to seosko imanje kada bi te pozvali?
– Taj rijaliti zaista ne gledam. Nemam vremena, a i takva vrsta zabave mi se ne dopada. Nisam kao pojedini oduševljena kada počinje „Farma”. Neki ljudi koliko primjećujem žive samo da bi to gledali jer sigurno im je život toliko nezanimljiv, da ne kažem siromašan, pa se nemaju čime drugo odnosno sobom baviti. Na sreću nismo svi isti.

Selma na nastupu

izvor: Expres

Leave a Reply