Intervju Šaban Šaulić: Umem i ja da zaplačem kad drugi peva! (VIDEO)

Šabanu Šauliću (62) uručene su plakete “Vesti” koje je osvojio u našem tradicionalnom izboru krajem prošle godine i to u Grandovoj emisiji “Narod pita”. On je, da podsetimo, izabran za najboljeg folk pevača po glasovima kolega i čitalaca, a pesma “Žal” koju je maestralno otpevao proglašena je hitom 2013. godine i to po glasovima pevača i čitalaca.

Saban Saulic u Vestima

– Priznanja “Vesti” s ponosom ću držati u kući i pokazivati ih prijateljima. Bez obzira na to koliko traje karijera, na uspehe koje postižete, svaki pevač voli da dobije nagrade pogotovo kada o njima odlučuju publika i kolege. Ipak, moram da budem iskren i priznajem da nisam bio oduševljen pesmom “Žal” kada sam je prvi put čuo, ali sam je ipak snimio – priznaje Šaban i prepušta autoru numere, poznatom harmonikašu Banetu Vasiću da kaže kako je pesma uopšte nastala.

– Dugo smo tekstopisac Vlada i ja razmišljali kakva bi to numera bila po Šabanovoj meri, za koga je inače veliki izazov pisati. Napisali smo dobar narodnjak sa emotivnim, ljubavnim rimama, ali se Šaban uopšte nije oduševio. Negodovao je zašto što smo napisali baladu, pa još uz sve to urađena je uz pratnju tamburaša. Narezao sam mu kompoziciju na CD kako bi je slušao kod kuće, ali kao za inat po povratku kući Šaban je imao lakšu saobraćajku. Auto je završio na popravci u servisu zajedno sa CD-om, a on je otputovao u Nemačku na gostovanje. Tada sam pesmu poslao mejlom njegovoj ćerki Ildi da je presluša. To je već urodilo plodom. Šaban me je pozvao već sa aerodroma i pitao koju numeru sam to pustio Ildi kad ona već dva dana plače i samo priča o njoj – seća se Bane i dodaje da se naziv numere sam nametnuo.

– Često mi se desi da zatvorim oči dok slušam kako Šaban peva “Žal” i samo mi suza krene. Primetio sam da nisam jedini, mnogima se to dešava – kaže Vasić, dok Šaban priznaje da i sam ume da zaplače kada ga pesma dirne u srce.

– To je pesma u kojoj se pominje ime moje majke, kao i ćerke – numera “Ilda i Ahmet”. Ona mi je veoma draga, doživljavam je emotivno i godinama nisam mogao da je pevam, jer bi mi uvek stala knedla u grlu, a suze potekle niz lice. Ali, prebrodio sam to, jer sam na zahtev publike morao često da je pevam. Zapravo, narod je čuo da me pesma pogađa, pa su baš nju namerno tražili. Trebalo mi je vremena dok sam naučio da se savladam i da je pevam bez suza. Iskren da budem, gosti su me kitili parama kad je zapevam, pa sam sebi govorio: “Pevaj, mani suze!”

Umete da se zaplačete i kad vam drugi pevaju…?

Čitaj još  Ovako se skupljaju lajkovi na Instagramu

– Dešava mi se, što da krijem, posebno na nekim porodičnim slavljima kada se raznežim. Prorade mi emocije pod dejstvom alkohola, pa kane suza. Ali, ne žalim, to je odraz emotivnosti, srca, duše. Uostalom, i Mirjana Bobić-Mojsilović je napisala da su suze O.K.

Kako vam je zdravlje? Rekli ste da ćete na operaciju tokom zime kada budete pravili pauzu u radu?

– Moj lekar, koji je vrhunski specijalista za boljku koja mene muči, rekao je da bi trebalo da idem na operaciju, ali da situacija nije alarmatna. Zapravo moja aorta je proširena, ali nisam ja još u takozvanoj crvenoj zoni. Mada, moram da vodim računa o svemu, kao i da redovno idem na kontrole, kako bi se pratilo moje zdravstveno stanje pod budnim okom stručnjaka. U svakom slučaju, na operaciju neću još.

Stroži žiri

– Krenuli smo sa drugim krugom takmičenja Zvezde Granda gde sam među članovima žirija. Prošlo je preko 80 kvalitetnih mladih pevača, ali i nekih kojima nije baš mesto u narednom ciklusu. Predstoji nam mnogo žešći rad, svi moramo obazrivije da slušamo, više nema mesta za propuste. Smatram da sam i do sada radio dobro, da sam davao zeleno svetlo za kvalitetne i dobre izvođače, ali u novom krugu uslediće stroži kriterijumi – kaže Šaban.

izvor: Vesti

Leave a Reply