Intervju Radmila Misić: Nisam ja za Grand!

Tokom dugogodišnje karijere Radmila Misić (46) dobijala je pohvale muzičkih stručnjaka, osvajala festivalske nagrade, imala hitove, obožavaoce… Odavno nije objavila album, poslednjih godina retko se pojavljuje u medijima, ali kako tvrdi i dalje peva uglavnom po Srbiji, mada povremeno gostuje i u dijaspori.

Radmila Misic

– Ne žalim se, mada je stanje na estradi daleko od bajnog i sjajnog. Ipak, kako je bilo do pre neku godinu, situacija se popravlja. Mislim i na angažmane, ali i na produkciju. Pevam na privatnim veseljima i po klubovima, a publika još dobro pamti pesme koje sam davno snimila poput “Ključ na prozoru”, “Prokleta je ljubav oteta”, “Veruj ženi kad plače”. Čini mi se da su se pevači najzad okrenuli snimanju pravih narodnjaka, pa i ja nameravam da uskoro snimim i objavim pesmu-dve. Album ne planiram jer je skup, a i nema potrebe, sasvim je dovoljno naći jednu kvalitetnu numeru, koja ti otvara širom vrata – kaže Radmila.

Da li ste član neke izdavačke kuće?
– Godinama sam snimala za PGP, ali to je davno bilo. Trenutno naša najveća i najjača kuća je Grand, ali ja sebe tamo nisam videla.

Zašto? Niste u dobrim odnosima sa čelnicima…?
– Nikakvih problema nikada nisam imala ni sa Brenom, ni sa Sašom. Oni su veliki profesionalci, ali jednostavno ne vidim sebe u tom jatu. Najveću pažnju poklanjaju Zvezdama Granda, što je i normalno, otkrili su nove talente, brinu o njihovim karijerama, promovišu ih. Gde ću ja među njih?! S druge strane, nisam sebe našla ni u muzici koja se snimala u poslednje vreme. To je neka mešavina popa i folka, bilo je i primesa tehna, repa, a to nije moj muzički stil. Kao što rekoh, na moju sreću, vraća se vreme pravih narodnjaka, ono što meni najviše odgovara.

Da li je bilo poziva iz drugih kuća da im se priključite?
– Nedavno sam dobila ponudu da se priključim produkciji Sezam, jer često gostujem u njihovim emisijama. Videću, pregovori i dalje traju. Iskrena da budem, mislim da danas pevaču nije mnogo važno za koju izdavačku kuću objavljuje. Ukoliko nemaš dobru pesma, sve ostalo je džaba. Dugo već pokušavam da dođem do kvalitetne numere, ali nisam imala sreće.

Jeste li pratili takmičenje Zvezda Granda ili slična muzička TV nadmetanja?
– Nemam baš živaca za njih. Prvu i drugi sezonu Zvezda Granda sam pažljivo pratila, jer je tada to bilo nešto novo, interesantno. Mogu reći da su to kvalitetni pevači, mladi talentovani ljudi, koji imaju sve predispozicije da postanu zvezde. Poslednji pobednik, Amar Gile Jašarspahić, odličan je interpretator, zasluženo je pobedio. Ipak, niko od njih neće imati put kakvim smo išli moje kolege i ja. Mi smo svaku pesmu debelo plaćali, dok oni sve dobijaju na tacni, besplatno, plus ogromna reklama. Za svaki CD koji sam objavila morala sam mukotrpno da radim i zaradim, jer me je svaki koštao nekoliko desetina hiljada evra.

Čitaj još  Jelena Karleuša: Vrištaću i trčati gola po ulici!

Ponosna baka

– Imam unuka Matiju od 4 godine, ponosna sam baka, samo mi je žao što se ne viđamo češće. Do sada nisam javno pričala o tome. Moja ćerka, kojoj je 28 godina, živi u Holandiji. Ona je pre 7 godina završila Muzičku akademiju u Novom Sadu, upisala master i konkurisala u holandskom kraljevskom orkestru. Primljena je, radi kao koncertmajstor, pa je tako i ostala u Holandiji. U međuvremenu se udala, zet je naše gore list, rodila je sina, a i drugo dete je na putu, tako da ću ja uskoro dobiti još jedno unuče.

Bilo, ne ponovilo se

– U Americi sam provela četiri godine, a od 2010. sam se ponovo u otadžbini. Ne želim da pominjem ni da se sećam tog perioda. Bilo – prošlo – ne ponovilo se.

izvor: Vesti

Leave a Reply