Intervju Mira Škorić: Zbog bolesti sam pobegla od ljudi!

Zašto je život nije mazio, otkriva pevačica Mira Škorić, koja otvoreno priča o izvitoperenoj estradi, koncertom kojim planira da kruniše svoju karijeru ali i bolesti sa kojom se borila. Ona priznaje da je njen bivši muž savršen muškarac i da veliku ljubav gaji prema konjima i pištoljima. Početak njene muzičke karijere je zapravo i dan kada se rodila.

MIra Skoric

– Oduvek sam znala da je muzika moj poriv, iako sam kao dete menjala želje da postenem pevačica ili glumica. Tata se kao svirač bavio muzikom, pa sam talenat nasledila od njega. U dubini duše želela sam sve ono što je 1986. godine počelo da mi se ostvaruje kao pevaču amateru – seća se Mira, koja je posebno ponosna što je svoju karijeru dugu 20 godina ostavrila sama.

– Ponosna sam na to što iza mene nikada nije stajao neki sponzor ili političar, za razliku od pojedinih mojih koleginica. Plivala sam sama u tom moru punom ajkula. Trudila sam se da radim pošteno i da nemam mrlje u karijeri, iako je to možda pogrešan put. Imala sam uspone i padove, ali nikada nisam dozvolila da mi neko naređuje šta ću da radim, preteći da ću biti zabranjena na nekoj televiziji. Karijeru sam gradila hitovima, a ne poziranjem na splavovima, revijama nepoznatih kreatora i izlascima na fensi mesta da bih bila viđena – iskrena je Škorićeva, koja ne krije da je razočarana današnjom estradom.

MIra Skoric

– Sada peva ko hoće, bez selekcije, i zato je estradno nebo postalo pravo ruglo. Starlete snimaju albume i radi ko šta hoće, da ne komentarišem njihove skandalozne stajlinge koji ni na šta ne liče i zaista njih ne smatram svojim koleginicama. Za razliku od ovih instant zvezdi, ja sam imala poštovanja prema Šabanu, Breni i Miroslavu kao legendama – otvoreno priča pevačica koja se u jednom trenutku povukla zbog operacije štitne žlezde, koja joj je godinama stvarala probeleme.

– Nisam mogla da foliram i navučem lažni osmeh kako bih pevala kada mi se to nije radilo. Bilo mi je teško i povukla sam se od svega i svih dok sve to ne reši. Tada sam shvatila ko su mi pravi prijatelji i da mi je porodica najveći oslonac jer, kada su ružne životne situacije u pitanju, malo je onih koji vam se nađu. Zato je bitno da smo mi živi i zdravi, a život je jedan veliki šou biznis – priseća se Mira i teških trenutka koji su je pratili i zbog bolesti majke i oca.

– Tata se godinama borio sa kancerom pluća i za to vreme sam nastupala dok me briga šta će biti izjedala. Proradila je u meni tada neka lavovska snaga kako bih njemu bila podrška i spolja je sve izgledalo super. Međutim, kada sam ostajala sama u četiri zida, plakala sam i uvlačila se u svoju ljušturu da sve to prebrodim hrabro – seća se muzička zvezda koja uskoro izbacuje novi singl, dok na jesen planira veliki solistički koncert.

– To mi je velika želja o kojoj sanjam i koju je moja dugogodišnja karijera zalužila, ali i publika koja me sve ovo vreme podržava. To će biti kruna svega što sam uradila jer u poslednje vreme na nastupam često već biram gde ću i kada pevati. Živim skromno i potpuno normalno, uživam u malim stvarima, koje mom životu daju smisao – otkriva Mira, koja, iako je na mnogim festivalima bila visoko plasirana, ne veruje u ove takmičarkse performanse.

MIra Skoric

– Osim „Melosa“, koji je postojao ranije, nema regularnog festivala i više se ni na jednom neću pojaviti dok je takva situacija. Često u šali kažem da sam na poslednjem „Grand festivalu“ od 18 kompozicija bila na 28. mestu. Tada sam se stvarno potrudila oko kompletnog dojma za pesmu „Beli anđeo“, ali eto… – otvoreno priča Škorićeva, koja gaji veliku ljubav prema pištoljima, pa je mesečno barem tri puta u straljani gde puca.

Čitaj još  Danijela Martinović: Najveća želja mi je da postanem majka!

– Meni je to relaksacija i posle svakog pucanja osećam se super kao posle teretane, a moram da se pohvalim i da sam vrlo precizna. To je moja velika ljubav, a ne kriminogeni aspekt, kako su mnogi doživeli, mada tu ima moje krivice jer sam se slikala sa četiri pištolja – otkriva temperamentna Mira, koja u svom vlasništvu ima i konja Pariza.

– Vi ne znate kako je on divan galoper, koji ima svog trenera i uskoro ćemo krenuti na trke po Francuskoj, Italiji i Mađarskoj! Volim da odem na hipodrom i provodim vreme sa njim i ostalim konjima, mnogo više nego sa ljudima. To su plemenite životinje pune pozitivne energije – ironična je pevačica koja je vrlo često odgovarala na prozivke koleginica.

– Nikada ih prva nisam dirala, ali kada su one mene ujedale kao ose ja sam na njih skakala kao zmija. Nikada nisam imala taj problem da im u četiri oka kažem sve što imam. Volim ljude i praštam im, ali ne zaboravljam – kaže pevačica.

Moj bivši muž je savršen čovek!

Pevačica se od bivšeg muža, doktora Vase Jeremića razvela posle nekoliko godina braka ali o njemu sada ima samo reči hvale.

MIra Skoric na vencanju

– On je savršen čovek i najbolji otac, sa kojim Milica ima drugarski odnos, i na tu dobru komunikaciju među svima nama sam posebno ponosna. Nas dvoje se nikada nismo svađali, tako da je razvod bio jedna relativno mirna odluka u kojoj naša ćerka, iako je bila mala, nije osetila trzavice. Evo, Milica je upravo kod njega – priča pevačica.

Ćerka mi je antisluhista

Mirina ćerka Milica ima 18 godina, ali prema njenim rečima nije nasledila muzički talenat.

MIra Skoric sa cerkom

– Ona je apsolutni nesluhista da ni za drušvo ne može da peva, iako bih ja volela. Milica čak ni ne sluša vrstu muzike koju pevam i odlučna je da će upisati medicinu, iako smo svi pokušali da je odvratimo od toga. Ona je moj najveći ponos i uspeh, ima jasne stavove i viziju života. Voli mnogo da čita, i to ozbiljne knjige, i često sam ja ta koja je tera da izađe i ode u bioskop, a ona neće jer se zainteresovala za neku istorijsku temu, i to joj bude interesantnije. Izgrađena je ličnost i vrlo svestrana – kaže Mira.

izvor: Alo

Leave a Reply