Intervju Lepa Lukić: Do daljeg ništa od moje autobiografije!

Iako je najavila da će ovog proleća objaviti knjigu o svom životu, planovi Lepe Lukić (74) su se promenili. Obožavaoci i znatiželjnici neće uskoro čitati o detinjstvu, pevačkim počecima, putu do estradnog vrha, niti o emotivnim vezama kraljice narodne muzike jer njena autobiografija nije ni započeta sa pisanjem.

Lepa Lukic

– Ništa od knjige, neće izaći, jer se nisam nagodila. Nije trebalo da ja pišem, nego neko drugi, pregovarali smo, ali sve je palo u vodu. Još pre desetak godina mi je bilo ponuđeno da objavim knjigu o sebi, ali tad nisam prihvatala tako nešto. Nedavno mi se učinilo da sam dobila ozbiljnu ponudu, pa sam nekako prelomila da to ipak uradim. Tako je bilo u početku, a onda nikako da se reše neke stvari. Ubeđivali su me kako će to biti sigurno zanimljiva biografija, tražena, tiražna, ali ne mogu da nađu sponzora, a meni ne pada napamet da sama finansiram sve to. Odustala sam od te zamisli jer ja i tako imam dovoljno pevačkog posla, ne treba mi leba preko pogače. Eto, zato neće biti do daljeg moje autobiografije! – objašnjava Lepa.

Hoćete li publiku bar obradovati sa novom pesmom?
– Ne mogu stalno da snimam, neću da štancujem, pa imam već dve nove pesme.

Ali, njih ste snimili pre više od godinu dana?
– Još su nove! Imam toliko numera koje sam snimila da do kraja života ne moram da snimim više nijednu. Uostalom, nisam ja neka početnica da svaki čas izbacujem novu kompoziciju, dokazujem se i osvajam publiku.

Zovu li vas autori i nude pesme?
– Ma, nude oni, ali i očekuju da ih debelo naplate, što meni ne pada na pamet. Ja u životu nisam platila pesmu i neću žutu banku dati da bih otpevala neku. Meni treba da plate da je izvedem, a ne ja njima. Uostalom, do sada je i bilo tako, meni plaćaju što pevam i što snimim, moja kuća plaća pesme koje su na mojim albumima. Nikad ja to nisam plaćala.

Da li vam se javljaju mladi kompozitori, pošto bi za njih bila dobra reklama i odskočna daska za dalje, kad biste vi otpevali neku njihovu pesmu?
– Da su pametni, bilo bi toga, ali očigledno da nisu. Naravno, sve zavisi kakva je kompozicija jer ne bih nikada snimila nešto što mi se ne dopada.

Hoće li uticati na vas razilaženje Pinka i Granda?
– A zašto bi?! Mene to ne može da dotiče! Šta me briga da li je neko prodao akcije, za koje pare, ko se zbog toga naljutio ili nije? Niti me se tiče, niti tako nešto može da utiče na moj posao i karijeru. Mene zovu sve televizije, svuda sam rado viđen gost. Nema razloga da me iko bojkutuje.

Čitaj još  Da li je Severina ponovo trudna?!

Ostajete li i dalje u Grandu?
– Ja sam svuda! Prošle godine PGP RTS je objavio kompilaciju mojih hitova plus dve nove pesme Miše Markovića, gostujem u Grandovim emisijama, isto kao i na Pinku, RTS-u i drugim stanicama. Nisam ja ekskluzivno vezana ni za koga.

Zašto nikada niste bili u žiriju ‘Zvezda Granda’?
– Nikada nisam pristala da sedim tamo i ocenjujem ko može dalje, a ko treba da ispadne. Saša Popović me je više puta pozivao, ali sam mu rekla da neću to da radim. Ne mogu tu decu da pustim da prođu, ako ne zaslužuju, ali ni da pričam da su dobri ako nisu, niti da ih nagrdim i delim lekcije jer bih posle i ja sa njima plakala. Ja to ne mogu i neću. Ne želim ni da zbog tog ocenjivanja izgubim deo publike, da me neko zamrzi što nisam pustila da prođe određen takmičar iako nije zaslužio. Neću nikog da kritikujem.

Najčešće gostujete u Kanadi, a imate li poziva za nastupe u Evopi?
– Slabo. Svuda je kriza, narod nema para i čujem da su sale poprilično prazne. Jeste da pevači filuju kako je bilo krcato, ali nije to uopšte tako. Meni najviše odgovara da dođem u Kanadu, tu ostanem po nekoliko meseci godišnje, radim, posle malo i odmorim, obiđem prijatelje, pa se vratim u otadžbinu.

izvor: Vesti

Leave a Reply