Intervju Goca Lazarević: Nisam ljuta na ‘Zvezde Granda’!

Goca Lazarević (59) se nenadano našla u ulozi glumice i to glavne! Zahvaljujući svom i Zaharovom sinu, mladom reditelju Milošu Popoviću, pevačica je zablistala u pravoj, efektnoj i atraktivnoj filmskoj priči “Đinđuva”, koja je, u stvari, ekranizacija njene istoimene pesme. Svi koji su videli spot, kažu da je Goca fantastična glumica i igračica.

Goca Lazarevic novi spot

– To što smo uradili je naš porodični ponos. Moj sin je sjajan. U Moskvi je dobio nagradu Zlatni vitez za kratkometražni dokumentarni film. Moram da ga hvalim, jer on ne ume da se hvali i ne bi ništa uradio za sebe. Vaspitala sam decu pogrešno, tako da ne znaju čemu laktovi služe. Nije mi sa njim bilo lako jer je perfekcionista, najteži mogući slučaj. Joj, što me je maltretirao… Ali, onako kreativno sa puno ljubavi. Ovako drčna, bila sam manja od makova zrna dok sam radila sa njim. Želeo je da svojoj mami uradi nešto zaista reprezentativno – kaže Goca.

Šta vam je u celoj priči najteže bilo?
– Ubila sam se vežbajući da igram. Ali, moj sin je umislio da ja to mogu i nije bilo sile da to izbegnem. Teško mi je bilo i da nađem ljubavnika, čoveka koji u tramvaju mašta o meni. Traganje za ljubavnikom je baš potrajalo. Da nađem klinca, profesionalca i sa s njim “muvam”, ne ide. Lako je pevačima, oni angažuju klinke koje mogu unuke da im budu i to je, kao, super, ispadnu dase. Da angažujem profesionalnog glumca, to košta. A naći statistu u godinama, gotovo je nemoguće. A onda se moj drugar setio Ljube, člana jednog KUD-a. Joj, kad sam ga videla. Ljuba kao da je stigao pravo iz Holivuda! Moj filmski ljubavnik je lep kao slika.

Koliko vas je koštalo snimanje spota?
– To je danas mnogo skupa zanimacija, a ja nemam sponzore. Ali, uskočili su prijatelji, prijatelji prijatelja, deca prijatelja, tako da je ovaj spot rezultat ljubavi, talenta, prijateljstva i dobre volje. Da smo sve platili, bilo bi mnogo skupo. Samo sat snimanja u nekom pozorištu košta 100-200 evra, a za minut spota treba sedam-osam sati snimanja. Bezbroj troškova ima, to je ogromna igranka. Ali, mnogo toga sam odradila na šarm, pa smo nekako isplivali.

Zar je moguće da pevačica sa višedecenijskom uspešnom karijerom nema novca za jedan spot?
– Naravno da je moguće. Nikada nisam bila komercijalna pevačica. Uvek sam bila poznata kao dobra i cenjena pevačica, a to nema blage veze sa komercijalnošću. Postoje umetnici i oni drugi, koji su dobri trgovci, koji umeju sebe da prodaju, a ja dobar trgovac nikad nisam bila. U vreme moje najveće popularnosti, nije bilo miliona, aviona, kamiona… Nas, pevače, slušali su ljudi iz srednjeg staleža kojeg više nema. Ja ne mogu da uzmem ni veliki honorar.

Čitaj još  Pomirili se Slavica Ćukteraš i Vlada Avramov!

Zašto niste snimali komercijalne pesme?
– Mnogo puta su mi kompozitori nudili namenske pesme. Saslušam pesmu, pa ih pitam da li su normalni što mi je nude. A oni kažu: “To jedino prolazi”. Posle velikih pesama koje sam snimala, poput “Vidovdana” ili “Svilenog konca” ja sebi ne mogu da dozvolim da se spustim, sroljam. Da se razumemo, imala sam i ja promašaja. Ali, decenijama prolaziti kroz estradno-muzičku džunglu i zadržati poštovanje, ostati cenjen pevač, to ima svoju cenu.

Nisam ljuta

– Recimo, ako ja mogu da uzmem po nastupu sto nečega, a zvezda Granda može da uzme sedamsto nečega! Ne kažem to da bih se žalila, nisam ni ljuta ni besna. Prosto je tako. Na nastupe mladih pevača dolaze klinci čiji roditelji hleba nemaju da jedu. Ti isti roditelji, ni u ludilu nemaju pare koje bi dali da slušaju mene. Nema veze, niko meni nije kriv što nisam komercijalna – iskrena je Goca.

izvor: Vesti

Leave a Reply