Intervju Edo Maajka: Kako odbiti Halida Bešlića za bilo šta?!

Edo Maajka jedan je od rijetkih, ako ne i jedini reper s ovih prostora koji će se otisnuti na turneju po Australiji. Prvi hip-hoper regiona pravog imena Edin Osmić tako će 4., 5. i 6. oktobra nastupati u Melburnu, Sidneju i Brizbejnu.

Edo Maajka

Brčak, koji je zagrebačku adresu skoro zamijenio onom u Tel Avivu, gdje živi sa suprugom Lilah, kćerkom Jasmin te Mej (Mey), kćerkom koju Lilah ima iz prvog braka, ovog ljeta žario je i palio na brojnim svirkama.

Iako je bilo onih koji su kritizirali kvalitet njegovog aktuelnog albuma “Štrajk mozga”, posjeta na koncertima Ede Maajke, kao i poziv u Australiju, demantirali su ih.

Je li Vam prvi put da ćete nastupati u Australiji?
– Jeste. Jedva čekam, ekipa koja to radi djeluje ozbiljno i mislim da će to biti dobre feštice. Vodim sa sobom DJ Soula i Frenkija. FMJAM u Australiji.

Tokom ljeta ste punom parom nastupali. Jeste li imali vremena za pripremu novog materijala?
– Nisam radio ništa novo, ali sam se nakupio bitova pa ću se najesen baciti na posao.

Kada možemo očekivati Vaš novi CD?
– Nadam se da ću iduće godine poslije ljeta imati spreman album. Do tada sviruckam pomalo, imam dogovorene već neke svirke za jesen, tako da ću je provesti radno.

Hoćete li svoju publiku, možda, iznenaditi još nečim osim pjesmama? Recimo filmom?
– Ma, ja nisam u stanju srediti snimanje spota, a kamoli filma. Nemam vremena nizašta osim za porodicu i muziku, za sada. Radi mi se muzika i čuo sam toliko dobrih stvari da jedva čekam početi na miru slušati bitove, pisati i samplirati…

Jeste li pratili polemiku koja se posljednjih dana vodi o tome što Halid Bešlić nije dobio hrvatsko državljanstvo, a uz Emira Hadžihafizbegovića spominju i Vas kao poznate osobe kojima je pozitivno odgovoreno na zahtjev za putovnicu. Možeš li to prokomentirati?
– Nisam pratio. Morat ću pročitati malo. Kako odbiti Halida za bilo šta?!

Čitaj još  Stojini unuci izmislili otmicu?!

Uglavnom, Halidu prije nekoliko godina nisu dali hrvatsko državljanstvo, a sada je priča ponovo aktuelizirana. Šta mislite o tome?
– Nisam znao ni da je tražio… Tu je pitanje i ko je odlučivao o predmetu, po svakoj liniji po kojoj je Emir dobio i Halid bi trebao dobiti. Moram se bolje informirati da bih dao neki bolji odgovor.

Razmišljate li o preseljenju iz Izraela s obzirom na situaciju u Siriji, Egiptu…?
– Ne. Ukoliko bi se žestoko raketirao Tel Aviv, onda bismo pobjegli. Ali neće valjda.

Sluša li Vas Jasmin?
– Sluša, naravno. To je fina curica. Sad smo bili po Bosni i sretna je jer smo pronašli Teletabise i Lalu, koja hoda i svira. Kakva je to radost bila.

izvor: Avaz

Leave a Reply