Intervju Biljana Jevtić: Džabe naslovne strane ako nemaš pesme!

Iako ima tri decenije estradnog staža, Biljana Jevtić (54) sebe ne doživljava kao interpretatora starije garde, mada je neki mediji i tako predstavljaju.

Biljana Jevtic sa porodicom

– Ponekad se trgnem i zastane mi knedla u grlu kad čujem da me svrstavaju među starije izvođače, jer se ne osećam kao pevački veteran, pošto sam još poletna i mladog duha. Na mojim nastupima je mnogo mladih, koji znaju moje pesme i horski me prate. S druge strane, kad pogledam mlađe kolege, ima nekih koji su tek koju godinu stariji od mog sina, pa ne čudi što sam za njih stara garda. Ipak, nije moja generacija još u kategoriji veterana, imamo mi bar još desetak godina da pevamo – smeje se Bilja.

Da li biste se, poput nekih svojih koleginica, u zrelim godinama istetovirali ili, recimo, stavili pirsing?
– Nikad ne reci nikad, mada mislim da tako nešto zaista neću uraditi. Da to učinim zarad neke mode – ne pada mi na pamet! Do sada nisam imala ni estetske korekcije, ali po tom pitanju nisam toliko isključiva. Ukoliko uvidim da bih trebalo malo da osvežim lice, zategnem kožu, “ispeglam” bore i da to neće izgledati izveštačeno, zašto da ne jednog dana.

Ovih dana priča se o obnaženoj Dari Bubamari pod tušem. Da li je vama neko pretio da će plasirati provokativne fotke na kojima ste vi?
– Od početka moje karijere, u promotivne svrhe, za omote i postere, mene je fotografisao isključivo Zoran Kuzmanović Munja. U njega imam bezgranično poverenje, koje on nikada nije izneverio. Nisam na svakoj fotografiji ispala dobro, ali nikada to nije zloupotrebio. Naravno, danas može svako da te i telefonom uslika na bilo kom mestu, pa da to objavi, ali ja nisam zanimljiva tabloidima, jer vodim, po njihovom mišljenju, nezanimljiv život bez skandala i afera.

Smeta li vam što veću medijsku pažnju privlače priče o starletama, rijaliti zvezdama, nego o muzici pevača i ulogama glumaca?
– Vremenom sam shvatila da su brojne tabloidne priče nameštene, da ih plasiraju sami akteri i da tako prave sebi kvazireklamu. To može da izazove trenutni efekat, ali ako nemaš pesme, glas, sve je džaba. Ne živi se od pet minuta popularnosti. Ja sam primer da se može opstati dugo na estradi i bez nameštenih paparaco slika, izmišljenih ili pravih prevara i pronevera. Svako od nas radi onako kako misli da treba. A to zavisi od samog čoveka, šta zapravo želi od svoje karijere. Kad malo bolje razmislim, boli me uvo ko šta radi! Ja gledam sebe i svoju porodicu, svoj posao. Ne tiču me se drugi.

Čitaj još  Jelena Karleuša pokazala (silikonsku) guzu! (FOTO)

Da li vas je zabrinuo razlaz Pinka i Granda?
– Meni su vrata otvorena i na jednoj i na drugoj strani, bar je tako bilo do sada. Mislim da bi glupo bilo da me neko posle toliko godina rada potcenjuje i sankcioniše. Nisam ni razmišljala da li će Grandovim pevačima biti uskraćena gostovanja na Pinku od jeseni. Mislim da do toga neće doći, pogotovo ne u mom i Acinom slučaju. Verujte, nisam u toku šta se dešava. Saša Popović je uvek bio korektan, a on nama nije ni pominjao ovu temu. Ako i dođe do neke zabrane, nisam zabrinuta. Na novom Grandovom kanalu biće brojnih emisija, nemam razloga da se sekiram. Aca i ja smo zastupljeni u skoro svim medijima, pa ako nas i ne bude na nekoj televiziji, neće biti smak svet.

Ivan zna više pesama od oca

– Sin Ivan stasava u momka, nije stidljiv, ali ne voli da se sa nama preterano eksponira. Muzikalan je, lepo peva, kao mlađi je učestvovao na nekim takmičenjima, ali ne zanima ga estrada. Sam će izabrati čime će se baviti, a sada ga najviše interesuje istorija. Raduje me što u naletu kvazipesama, moj Ivan sluša kvalitetnu muziku, domaću i stranu, bez obzira na žanr. Ima odlično uvo, zna da proceni ko dobro peva ili svira. Sluša i narodnu muziku, zna mnoge izvorne kompozicije. Verujte, zna više pesama od svog oca. Dešavalo se da ga Aca pozove telefonom sa nastupa i pita za određenu numeru kako ide – hvali pevačica svog naslednika.

izvor: Vesti

Leave a Reply