aco pejovic intervju

Intervju Aco Pejović: Nekim pevačima je Poreska došla kao reklama!

“Ne znam da li će se ovo obiti o glavu onima koji su se hvalisali. Ko zna, možda neke poreznici jure baš zbog toga. Ne znam, jer ja nisam u toj priči”, rekao je iskreno pevač.

Ovih dana među pevačima kruži priča – ako nisi bio u Poreskoj upravi, to je kao da ne postojiš! Za pojedine pevače poseta Poreskoj upravi, slikanje ispred zgrade i deklamovanje o onom šta su rekli poreznicima postala je predstava u kojoj su oni glavni glumci. Ako već moraju tamo da idu, bar da to lepo iskoriste i da pokažu kako su i oni neko i nešto.

– Ja sam lepo uzeo moju Biljku pod ruku, ona je ponela dve fascikle pune ugovora, pa smo zajedno otišli u Poresku upravu. Ona je napravila obračune, sve po godinama da se poreznici ne bi mučili. Sve je bilo kako treba i posle svega mogu da kažem – lako je meni kad ja imam moju Biljku koja je ekonomista po zanimanju. Ja se u papirima baš nešto ne snalazim i moja supruga je već godinama zadužena za to – kaže Aco Pejović.

Odlazak kod poreznika kao da je postao stvar prestiža za pevače…?
– Ima velikih imena koje nisu zvali, ali ne bih nikoga da spominjem. Neke su zvali, a čini mi se da stvarno nije bilo potrebe da dolaze. Mnogi nisu imali šta da traže u Poreskoj upravi. Kažem to jer dobro znam koliko godina su na estradi. Ali, valjda postoji neki razlog što su ih zvali.

Gde je istina o pravom stanju na estradi, između hvalisanja pevača u medijima i jadikovki pred poreskim inspektorima?
– Ne znam šta i gde ko priča. Ne pratim šta pričaju po novinarima ili poreznicima. U stvari, najviše pričaju oni koji najmanje rade. Pola njih, koji su bili kod poreznika, iskoristilo je to za svoju ličnu promociju. Kao, zvali ih poreznici. A oni imaju jedan nastup u šest meseci. Ma, neću to uopšte da komentarišem.

aco pejovic intervju

Izgleda da će se mnogima obiti o glavu hvalisanje visokim honorarima i firmiranom garderobom…?
– Ne znam da li će se ovo obiti o glavu onima koji su se hvalisali. Ko zna, možda neke poreznici jure baš zbog toga. Ne znam, jer ja nisam u toj priči. Ne hvalim se basnoslovnim honorarima i firmiranom stvarima. Kupujem šta mi se kupuje, nosim šta mi se nosi i za svoje nastupe tražim onoliko koliko mi se traži.

Čitaj još  Danijel Alibabić doživeo nesvakidašnju povredu

Koliko tražite?
– To ne mora niko da zna. Kao što svaka firma ima svoje poslovne tajne, tako ih imam i ja. Neukusno je hvaliti se i razbacivati se, posebno sada, kada su država i narod u teškoj situaciji. Bez veze je nekom nabijati prst u oko. Realno stanje uopšte nije ružičasto, ni na estradi, ni u kompletnom društvu. Bilo je pitanje dana kada će doći do ovakve situacije da svi polažemo račune. Mislim da nije slučajno što se to desilo baš sada. Ali, moralo je da dođe do toga da se vidi ko, šta, gde i kako radi.

Među prvima ste pričali da je estrada puna raznih ljudi nejasnih zanimanja, a sada kažete da gledate svoja posla?
– Ja i dalje gledam samo svoja posla i stojim po strani. Apsolutno me ne zanima ko se sve i zašto muva po estradi. Mnogi dođu i prođu, koliko vrede toliko i traju, prolazna su pojava, tako da im ne treba pridavati nikakav značaj.

Izuzetak zbog igumana

Pre nekoliko dana Pejović je snimio pesmu “Hriste spase” u okviru akcije “Obnovimo sebe, podignimo Stupove”. U spotu se pojavljuje i Pejovićeva najmlađa ćerka Iva, koja ide u treći razred osnovne škole.

– Rekao sam da više neću dozvoliti da se ona pojavljuje u spotovima. Ali, ovo je bilo na insistiranje oca Gerasima igumana manastira Đurđevi Stupovi koji je krstio Ivu. Posebno je voli i on je insistirao da se ona pojavi u spotu, pa sam zato napravio izuzetak – kaže Pejović.

izvor: Vesti

Leave a Reply