saban i goca saulic

Inspekcija naložila da se sruši kuća Šabana Šaulića!

Šaban Šaulić i njegova supruga Gordana gradili su vilu na Dedinju bez građevinske dozvole. Bračni par se našao u problemu jer su ih sredinom decembra 2014. posetili inspektori i naložili rušenje objekta u koji su planirali da se presele iz stana u kojem žive na Vračaru.

Šabanova žena Goca, koja je navedena kao investitor radova, uložila je žalbu na ovo rešenje te rušenje nije započelo. Ali, gradnja je zaustavljena i radnici su napustili lokaciju.

– Investitor radova Gordana Šaulić dobila je od Gradske opštine Savski venac 8. jula 2014. godine Rešenje o investicionom održavanju porodične stambene zgrade prizemlje plus potkrovlje. Radovi se sastoje u zameni krovnog pokrivača, oluka, delimičnom malterisanju fasade i izradi hidroizolacije i termoizolacije. Prilikom kontrole nadležni građevinski inspektor je utvrdio da su bez dozvole izvedeni radovi na dogradnji i nadziđivanju postojećeg objekta tako što je dograđen deo objekta s prednje strane, uklonjen postojeći krov i dograđeno postojeće potkrovlje tako što je na postojećoj visini obimnog zida od 1,40 metra dozidan deo zida do pune spratne visine od 2,91 metar po obimu objekta, Time je formiran sprat na celoj osnovi objekta i postavljena je nova drvena krovna konstrukcija i crep – kaže Jovan Grbavac, načelnik odeljenja za Inspekcijske poslove GO Savski venac, i dodaje:

goca i saban saulic

– Na osnovu utvrđenih činjenica Gordani Šaulić je naloženo da u roku od pet dana od prijema opštinskog rešenja vrati objekat u postojeće stanje tako što će da ukloni napred navedene izvedene radove. Na ovo rešenje ona je uložila žalbu – rekao je Grbavac.

Čitaj još  Intervju Mina Kostić: Razočarala sam se u mnoge kolege!

Porodica Šaulić ne samo da je na novom imanju napravila dodatni sprat već je bez dozvola dozidala i garažu.

– Gordana je izvodila radove na rekonstrukciji i dogradnji postojećeg dvorišnog privremenog objekta garaže bez odobrenja. Zatvoreno je gradilište i naređeno da u roku od pet dana od dana prijema vrati pomoćni objekat – garažu u dvorištu objekta – u prvobitno stanje – navodi Grbavac.

U Inspekciji kažu da je porodica pevača podnela zahtev za postupak legalizacije kuće u Sekretarijatu za poslove legalizacije, a za pomoćni objekat nije izdata građevinska dozvola.

izvor: Kurir

Leave a Reply