hanka paldum

Hanka Paldum održala fantastičan koncert u Frankfurtu!

Pored Hanke, svoj dio nastupa odlično je odradio i glumac Josip Pejaković, koji je došao u pratnji prijatelja iz Ofenbaha.

U prepunoj dvorani i pred više od 1.000 posjetilaca u Frankfurtu održana je manifestacija “Noć Bosne i Hercegovine”, a pod pokroviteljstvom GK BiH u tom gradu. Domaćin večeri bio je generalni konzul BiH u Frankfurtu Dževad Saldić, a njegovom pozivu da prisustvuju ovoj manifestaciji odzvali su se generalni konzuli Srbije Aleksandra Đorđević, Hrvatske Josip Spoljarić, Crne Gore Željko Stamatović, Kosova Astrid Zemaj, Amerike Filip Laban, kao i predstavnici grada Frankfurta.

Hanka Paldum u Frankfurtu

U muzičkom dijelu programa nastupali su članovi folklornih sekcija KUD Sevdah i Kolo iz Frankfurta, KSZ BiH iz Hanaua, te KUD Preporod i Napredak iz Odžaka. Muzički dio programa popunili su Hanka Paldum, Saki Ćosović, solisti na harmonici Samir Hodžić, Ante Filipović i njegov sin Tomi, Elvedin Muhić i klavijaturista Džino. Intonirane su himne BiH i Njemačke, a svi posjetioci istinski su uživali u toj noći.

Za Hankinu bezbjednost brinuli su profesionalci. Naravno, popularnoj pjevačici nije bila potrebna zaštita jer ona je žena iz naroda, ali su ipak morali malo pripaziti na nju jer je poslije nastupa na desetine posjetilaca koji su željeli da se fotografišu s njom, a tu je ipak trebalo malo reda. Hanka se u pauzi družila sa kolegom Ćosovićem, Nedom Rimac i mnogim drugima.

Čitaj još  Hanka Paldum mora hitno na operaciju

Hanka Paldum Frankfurt

Svoj dio nastupa odlično je odradio i glumac Josip Pejaković, koji je došao u pratnji menadžera Rize i Adila, prijatelja iz Ofenbaha.

Ta noć ostat će u lijepom sjećanju svakom posjetiocu, kako po dobroj posjeti i po dobroj organizaciji.

izvor: Expres

Facebook komentari

Leave a Reply