hanka paldum

Hanka Paldum i Mirza Šoljanin zajedno u novogodišnjoj noći!

Javni doček nove 2015. godine, pod nazivom “Sarajevska urnebesna noć” u Sarajevu, obilovat će brojnim bosanskohercegovačkim muzičarima i izvođačima.

Novogodišnja proslava će biti održana na Trgu djece Sarajeva ispred BBI centra u tri dijela. Prvi dio počinje već od 12 sati kada će Djeda Mraz dijeliti slatkiše uz performanse iznenađenja u svakom dijelu gradu, od Baščaršije do Dobrinje, rečeno je na press konferenciji u Gradskoj upravi Grada Sarajeva.

Najpoznatiji sarajevski ulični plesač, Suvad Veletanlić, također će zabavljati sve one koji odluče tu noć provesti ispred BBI centra. U 18 sati počinje drugi dio programa. Sarajevski hor za djecu i mlade “Princess krofne” te niža baletna muzička škola “Mladen Pozajić” uz Lejlu Čaušević, Naidu Čatić, Harisa Ćatu, Tarika Mulaomerovića i Ajšu Kapetanović napravit će odličnu uvertiru pred centralni dio programa koji počinje u 20.30 sati.

Ansambl “Kabaret” zagrijat će atmosferu nakon čega nastupaju Počko&New Primitives, bend koji je posvećen kultnom pokretu nastalom u Sarajevu osamdesetih godina. Mirza Šoljanin i bend upotpunit će novogodišnju noć svojim pjesmama.

mirza soljanin selfi

U urnebesnoj novogodišnjoj noći ispred BBI centra zapjevat će i kraljica sevdaha Hanka Paldum, a uz sevdah sve prisutne uveselit će i svojim dobro poznatim hitovima. U novu godinu Sarajlije će uvesti Laka i njegova sestra Mirela, tandem koji uspješno uveseljava i zabavlja cijeli region. Doček nove 2015. koji će trajati do 2 sata ujutro, zaokružit će svojim nastupom DJ Benjo.

Čitaj još  Pinkove Zvezde: Izabrano još 10 finalista koji idu dalje!

U sklopu obilježavanja nove godine, Grad Sarajevo će djeci bez roditeljskog staranja, u stanju socijalne potrebe i djeci sa posebnim potrebama, podijeliti 1037 paktića. U ponedjeljak, 22.decembra, delegacija Grada Sarajeva će podijeliti novogodišnje paketiće djeci koja nisu u stanju fizički prisustvovati predstavi. To su djeca koja se nalaze na liječenju na Pedijatrijskoj klinici, zatim Udruženje slijepih KS, Udruženje oboljelih od cerebralne paralize, Udruženje OAZA, Štadlerov dječili dom Egipat i Udruženje Edus.

Javni doček nove godine u Sarajevcu prenosit će TVSA i Radio 8 Sarajevo.

izvor: Avaz

One comment

Leave a Reply