Hanka Paldum: Jedva čekam koncert u Beogradu!

Pjevačica zajedno s ljudima iz agencije “New Event”, koja je zadužena za organizaciju koncerata u BiH, najavljuje velike promotivne nastupe širom regiona.

Hanka Paldum

Hanka Paldum otputovala je na turneju po Americi u sklopu koje će održati šest koncerata. Prvobitno je bilo planirano da ona pjeva u deset gradova širom Amerike, ali je četiri nastupa morala otkazati zbog kašnjenja radne vize.

– Jednostavno, nisam na vrijeme dobila vizu, jer su pojedini muzičari išli u Ameriku i radili neke poslove na crno tako da su sada mnogo strožiji prilikom izdavanja radnih dozvola. Kontrole su dosta pooštrene, ali sam, na kraju, ipak dobila radnu vizu i održat ću koncerte u Atlanti, Hjustonu, Bostonu, Njujorku… – kaže Hanka.

Prva dama bosanske estrade raduje se nastupima u Americi, gdje ima veliki broj prijatelja i ljubitelja njene muzike.

– Ljudi s velikim nestrpljenjem očekuju moj dolazak. Stvarno imam vjernu publiku. Sanela i Brano Kisić iz Sent Luisa, Ina i Admir Ključanin iz Detroita bili su mnogo tužni kada su moji nastupi prolongirani. Oni su mi kao dio porodice – govori Hanka.

Pjevačica zajedno s ljudima iz agencije “New Event”, koja je zadužena za organizaciju koncerata u BiH, najavljuje velike promotivne nastupe širom BiH.

– Zbog situacije u Bosni, morali smo malo sačekati. Više detalja o koncertima u BiH trebali bismo imati sredinom narednog mjeseca. Naravno, u planu su i veliki nastupi u Hrvatskoj i Srbiji. Sve je bliže i koncert u Beogradu, gdje nisam pjevala više od dvije decenije – otkriva Hanka.

Čitaj još  Dragana Mirković napušta muzičko takmičenje

Uskoro spot za pjesmu “Ko si ti”

Kraljica sevdaha priprema i spot za pjesmu “Ko si ti”.

– Kada sam počela saradnju s Nećkom Tucakovićem iz “New Eventa”, on je zahtijevao da radim puno više spotova. Tako je i bilo. Do sada sam snimila pet novih videozapisa i to je dalo dobre rezultate – kaže Paldum.

izvor: Avaz

Leave a Reply