Hanka Paldum: Jedino se unuci radujem više nego novim pjesmama!

Hanka Paldum sa svojim saradnicima posljednjih dana pravi planove za velike projekte koji je očekuju u narednim mjesecima.

Hanka Paldum

Naime, njen novi album pod nazivom “Šta svaka žena sanja” trebao bi se pojaviti krajem septembra na tržištu u cijelom regionu.

– Čeka nas veliki posao. Najlakše je snimiti album, ali ga je u ova vremena mnogo teže približiti publici. Moje pjesme imaju kvalitet, ali i one zahtijevaju veliku marketinšku kampanju i veliku promociju. Tržište u regionu je iscjepkano i potrebno je uložiti mnogo više energije da bi kompozicije postale slušane – kaže Hanka Paldum.

Prva dama bosanske estrade ističe da će joj septembar biti jedan od najljepših mjeseci u životu.

– Bit će mnogo razloga za radost i na profesionalnom i na privatnom planu. Naime, moja kćerka Minela je trudna i početkom septembra trebala bi roditi djevojčicu, tako da ću postati i nana. Još se nismo odlučili za ime. Jedino se unuci radujem više nego novim pjesmama – otkriva Hanka.

Tamburaški sastavi

U septembru će Hanka učestvovati i na Festivalu “Zlatne žice” u Požegi.

– Riječ je o jednoj lijepoj tradicionalnoj muzičkoj manifestaciji. Rado sam prihvatila da i ove godine učestvujem u takmičarskom dijelu programa. Izvest ću kompoziciju pod nazivom “Zlatne žice”. Na ovom festivalu sam učestvovala i prije dvije godine s pjesmom “Šta svaka žena sanja” i ona je postala omiljena među tamburaškim sastavima u Hrvatskoj koji je redovno izvode na svojim nastupima. Vjerujem da će im se dopasti i “Zlatne žice” – kaže Paldum.

Čitaj još  Pogledajte kako se odala Nataša Bekvalac za udaju! (FOTO)

Turneja po BiH

Krajem godine u planu je i velika koncerta turneja bosanske dive, za čiju organizaciju će biti zadužena agencija “New Event”.

– U planu je šest velikih nastupa. Osim u Sarajevu, pjevat ću u Zenici, Tuzli, Bihaću, Mostaru i Banjoj Luci. Nakon ovih velikih centara svoje pjesme predstavit ću publici i u drugim bh. gradovima – kaže Hanka.

izvor: Avaz

Leave a Reply