halid beslic zagreb

Halid Bešlić: Sada još bolje pjevam!

“Približavam se brojci od 100 kilograma. Već sada se mnogo bolje osjećam. Ranije ustajem, lakše se krećem i sada još bolje pjevam”, rekao je Halid.

Halid Bešlić nakon uspješnog nastupa u Zagrebu nema previše vremena za odmor i za vikend će se družiti s publikom u Mostaru i Kozarcu. Najpopularniji pjevač narodne muzike posebno se raduje nastupu u restoranu “Borik”, čiji je vlasnik njegov dugogodišnji prijatelj Adem Macić Kada.

– Tu nekako tradicionalno nastupam za Bajram i vjerujem da će se i ovaj put tražiti mjesto više. U Mostaru imam veliki broj prijatelja i oni su već rezervirali mjesta – kaže Bešlić.

Naša muzička legenda, zahvaljujući nutricionisti Đovaniju Kenanu Mandri (Giovanni), uspio je smršaviti 14 kilograma za samo tri sedmice.

– Približavam se brojci od 100 kilograma. Već sada se mnogo bolje osjećam. Ranije ustajem, lakše se krećem i sada još bolje pjevam. To povrđuje i činjenica da sam u Zagrebu pjevao tri sata – kaže Halid.

U narednom periodu popularni pjevač namjerava snimiti i spotove za kompozicije “Miriše bol” i “Lavanda”.

– Još nisam odredio koji videozapis ću prvo raditi. Ove dvije pjesme publika mi stalno traži na nastupima i želim da ih oni mogu gledati i na televiziji. Kada su u pitanju nastupi, do kraja godine ću svirati po Evropi, a na proljeće u planu su velike turneje po Americi i Australiji – dodaje Bešlić.

Čitaj još  Poreznici upali na nastup Sinana Sakića u punoj diskoteci?!

Halid ističe da je odlučio da se u narednom periodu vrati biznisu s kafom.

– ‘HB kafa’ je jedno vrijeme bila pravi hit u BiH. Sigurno je da će to ponovo postati. Namjera mi je da osvojim s kafom cijeli region – govori Bešlić.

Bešlića je veoma potresla smrt sina njegovog dugogodišnjeg prijatelja i saradnika Omera Rakovića.

– To je prava tragedija. Žao mi je Omera i cijele njegove porodice. Adin je bio duša od djeteta. Nažalost, bolest je bila jača – kaže Halid.

izvor: Avaz

One comment

Leave a Reply