Halid Bešlić: Koševo je kruna moje karijere!

“U Sarajevu neću praviti veliku priču za još najmanje dvije godine. Mislim da treba proći dosta vremena da bih ponovo napravio spektakl za vjernu publiku u bosanskoj prijestonici”, priznao je Halid.

Halid Beslic

– S nestrpljenjem očekujemo unuke. To će biti najsretniji dan u porodici Bešlić. Mahira će nas najviše obradovati. Moji unuci, jer će snaha roditi blizance, već imaju spremnu sobu. Dinina i Mahirina kćerkica će se zvati Lamija, dok se još nisu odlučili za ime sina. Najbitnije je da snaha i bebe budu zdravi i da porod prođe bez problema – s osmijehom govori veoma raspoloženi Halid.

Naravno, rođenje unuka naša muzička zvijezda želi proslaviti na pravi način.

– Bit će to fešta za moje brojne prijatelje. S obzirom na to da imam veliki broj dragih ljudi, možda ćemo morati slaviti i nekoliko dana. Naravno, bit će tu dosta kolega i muzičara iz cijelog regiona – kaže Halid, koji dodaje da će za Bajram pjevati u diskoteci “Falco” u Brčkom.

Za avgust Bešlić planira i snimanje spota za kompoziciju “Romanija”, kako se zove i njegov posljednji album.

– To je pjesma koja je odmah postala veliki hit. U avgustu se nadamo da će vrijeme biti dobro i da ćemo uraditi odličan videozapis – nastavlja Bešlić.

Čitaj još  Bora Čorba u kritičnom zdravstvenom stanju!

Halid ističe da je imao nekoliko ponuda za veće nastupe u glavnom gradu BiH, ali ih je odbio.

– U Sarajevu neću praviti veliku priču za još najmanje dvije godine. Mislim da treba proći dosta vremena da bih ponovo napravio spektakl za vjernu publiku u bh. prijestonici. Koševo je bilo kruna moje karijere i nikada više neću pjevati na najvećem stadionu u BiH. U budućnosti ću raditi samo koncerte u Zetri ili Skenderiji – kaže naša muzička zvijezda.

Vaha je napravio čudo

Ponedjeljak navečer Halid je proveo gledajući utakmicu između Njemačke i Alžira i na kraju je bio veoma tužan što njegov veliki prijatelj Vahid Halilhodžić nije uspio izbaciti “Elf”.

– Kako je BiH završila takmičenje u grupnoj fazi, navijao sam za Alžir. Nisam mogao vjerovao da će Vaha i njegove “Pustinjske lisice” pružiti onakav otpor. Nijemci su reprezentacija koja ulijeva strahopoštovanje i pobijedili su zahvaljujući boljoj fizičkoj spremi. Činilo mi se da mogu odigrati još jednu utakmicu. Vaha je s Alžirom napravio čudo. Volio bih ga vidjeti na klupi “Zmajeva” – kaže Bešlić, koji dodaje da je i Safet Sušić napravio dobar rezultat s bh. reprezentacijom.

izvor: Avaz

Leave a Reply