Goca Stojićević: Pokušala sam da odvratim ćerku od pevanja!

Gordana Stojićević-Janković (58) godinama se protivila da njena ćerka Lana postane pevačica. Zna ona da je pevački hleb sa sedam kora i na sopstvenoj koži je osetila lepe, ali i loše strane posla.

Goca Stojicevic sa cerkom

Međutim, Lana nije odustajala i uskoro će se pridružiti plejadi dece pevača koji su i sami započeli muzičku karijeru.

– Bunila sam se, protivila, negodovala, ali džaba. Očigledno da je taj muzički gen kod nas jak, ne možeš ga sputati, ni obuzdati. Od malena je Lana pokazivala interesovanje i talenat za muziku. Pevala je i pobeđivala na brojnim školskim takmičenjima, ima lep glas, koji je usavršavala, a i dalje pohađa časove solo pevanja. Pa zašto onda negodujem? Prvo, ima 21 godinu i nisam želela da zbog muzike možda zapostavi fakultet. Studira psihologiju, treća je godina, dobro joj ide, ali nikad se ne zna. Može da te ponese prvi uspeh, tapšanje po ramenima ili pak da totalno kloneš zbog razočarenja što nije onako kako si priželjkivao da će biti – kaže Goca, koju more i druge brige kada je u pitanju muzička karijera njene ćerke.

– Situacija na estradi se odavno promenila, daleko je od one kada sam ja počinjala. Pojavilo se tu mutnih raboti, ucenjivanja, mnogo ljudi sumnjivog morala, i za afirmaciju nije presudan kvalitet, nema više ni poštovanja… Ali, isto tako znam da ako neko ima veliku želju da se bavi muzikom a ne okuša se u tome, ostaje velika rana na duši koja nikad ne zaceli. E, zato sam ja najviše popustila.

I kako ćete pomoći ćerki, osim savetima?
– Lana i ja treba uskoro da snimimo duetsku numeru. Eto, došlo je vreme da sarađujem sa detetom kao sa koleginicom. Jedva čekam da zapevamo pesmu čiji je radni naslov “Ništa nije kao nekad”. Specijalno za nas dve pesmu je napisao moj dugogodišnji prijatelj i saradnik Miloš Matejić, poznatiji kao Milton.

Poznati ste kao vrstan izvođač narodnih pesama, pa kakav će biti vaš duet?
– Lana voli i izuzetno dobro peva pop, rok, latino muziku, a naš duet bih nazvala urbanim narodnjakom. Ume ona da peva izvorne pesme, kao i neke novokomponovane i sigurna sam da će se dobro snaći u interpretaciji naše duetske numere. Ali, nije to jedina pesma koju će ona uraditi. Već je ušla u studio, prvo će snimiti jednu samostalnu kompoziciju, u pop maniru a koja se za sada zove “Moj prvi greh”.

Znači vaša ćerka snima pesme, a vi? Razmišljate li o snimanju albuma?
– Nema potrebe da objavljujem CD. Relativno skoro se na tržištu pojavio moj trostruki disk sa 60 pesama. Tu su najpoznatije i najslušanije moje numere, ali ima i onih koje su nezasluženo ostale u zapećku proteklih godina, jer nisu bile dovoljno promovisane, ni emitovane u medijima, pa zato mnogi misle da su nove, tek nedavno napisane i snimljene.

Čitaj još  Dženan Lončarević poklonio pesmu Saši Kovačeviću

Kako napreduje vaša saradnje sa grupom Radijacija?
– Divno se slažemo, uskoro ćemo snimiti spot za duetsku numeru “Nostalgija”. Pesma, koju je inače napisao pevač benda Aleksandar Crnatović Cale, inspirisan mojim likom i delom, ima ritam koji nosi, a u stihovima, koje pevamo u dijalogu, naslućuju se moji hitovi. Nije bilo generacijskog jaza kod slušalaca, numera se dopala ljudima od 13 do preko 80 godina. Dopala se i Saši Popoviću pa će je, iako nije narodnjačka pesma, s jeseni uvrstiti na kompilacijsko izdanje Granda.

Psihološka beletristika

– Volim da slobodno vreme provodim čitajući knjige, posebno psihološku beletristiku. Nedavno sam pročitala knjigu “Tajna” autorke Ronde Bern, koja je optimistična, pruža radost, a i daje neka životna uputstva, recimo, kako se može naučiti da volite sebe i da poštujete svaki trenutak koji vam je dat da ga provedete na planeti. A, upravo čitam s velikim uživanjem roman dr Danila Vojvodića “Ružino drvo”, koji veoma poetično piše.

izvor: Vesti

Leave a Reply