Fanovi skupljaju novac za oproštajni koncert Crvene jabuke!

Obožavaoci benda Crvena jabuka organizovaće oproštajni koncert prvog vikenda oktobra i na taj način ispratiti u penziju Dražena Žerića Žeru, pevača ove grupe.

Crvena jabuka

Akcija koju su pokrenuli obožavatelji ove kultne grupe do sada je nešto novo na našim prostorima i ako ovo sve uspije kako su zamislii, onda će se to moći nazvati istorijskim poduhvatom. Razmišljajući kako se odužiti jabuci „za sve ove godine”, najvatreniji fanovi grupe, odličili su da preko društvenih mreža organizuju akciju prikupljanja novčanih donacija koja bi se usmerila na održavanje oproštajnog koncerta “Crvene Jabuke”, koji bi trebao biti održan prvog vikenda u oktobru ove godine u Sarajevu, a lokacija će biti određena nakon što budu poznata uplaćena sredstva od fanova.

Svaki fan – prijatelj Jabuke će uplatiti određen iznos na račun otvoren specijalno za ove svrhe. Prikupljanje novca neophodnog za organizaciju će trajati do 15.07.2014.godine, kada će se napraviti presjek i odrediti konačna lokacija i tačan datum koncerta. Važno je napomenuti da će ovaj koncert biti zatvorenog tipa, odnosno samo učesnici ovog poduhvata će mu moći prisustvovati, uz dobijenu akreditaciju, a pravo na akreditaciju dobiće oni koji pokažu potvrdu da su izvršili uplatu na račun.

Iz organizacionog tima koji rade na prikupljanju donacija kažu da je puno fanova zainteresovano za ovu akciju, ali imajući u vidi šta je sve neophodno da bi se uradio jedan kvalitetan i spektakularan koncert, donijeli su odluku da uplate ne budu ispod 20 eura ili 30 američkih dolara po osobi.

– Članovi grupe “Crvena Jabuka” su također oduševljeni ovom idejom i imamo čvrsto obećanje od njih da će repertoar pjesama koje će biti izvedene na koncertu, biti sastavljen od strane obožavatelja učesnika, te da, ukoliko obožavatelji to požele, koncert može trajati i pet do šest sati.

Čitaj još  Sećanje na Nešu Leptira...

– Ako to izvedete, sviramo bez honorara, četiri do pet sati, po repertoaru koji vi izaberete i samo za vas koji ste to napravili, bez ulazaka sa strane – obećao im je Žera.

Kompletne uplate moraju se izvršiti do polovine jula tačnije do 15. 07., kako bi se tada napravio presjek i tačno vidjelo čime se raspolaže i koliko ljudi tačno učestvuje u ovom poduhvatu i tada se definitivno bira lokacija u Sarajevu i datum održavanja koncerta, rekli su nam iz tima fan organizacije.

Sav novac koji ostane nakon isplate svih troškova organizacije, može se iskoristiti u svrhe organizacija prijevoza iz većih gradova do Sarajeva ili u humanitarne svrhe. Ukoliko to bude slučaj, svako će imati pravo glasa i tako će biti odlučeno šta će biti sa ostatkom novca.

Crvena Jabuka održaće koncert 25. aprila u beogradskom Domu sindikata, gde će se ovoga puta publici predstaviti uz prijatelje i to “unplugged” ili kako oni kažu “Bez struje – za dušu”.

izvor: Expres

Leave a Reply