komemoracija usnija redzepova

Estrada se oprostila od Usnije Redžepove!

Komemoracija povodom smrti kraljice južnog melosa, koja je preminula od raka pluća, juče je održana u velikoj sali Radio Beograda uz prisustvo porodice i brojnih pevača.

Komemoracija povodom smrti Usnije Redžepove, koja je pre dva dana izgubila bitku za život u 70. godini, održana je juče u sali Radio Beograda.

Legendarnoj pevačici čast su odali brat i snaja iz Skoplja, brojne kolege i prijatelji, koji su se u suzama i uz njene pesme oprostili od nekrunisane kraljice južnog melosa.

– Draga naša Koštana, čuvaćemo te u našim srcima – rekli su pevači.

tozovac na komemoraciji

O Usniji su dirljivo govorili direktor Drame Narodnog pozorišta Željko Hubač i voditeljka emisije „Leti, leti, pesmo moja“ Nena Kunijević.

– Kad sam došao u Beograd devedesetih, bila je predstava „Koštana“, u kojoj je igrala Usnija. Tako nešto moguće je uraditi samo pesmom, a ona je to umela najbolje da iznese iz duše. Postoje neki ljudi koje je prosto dotakao Bog i oni ne mogu ništa osim da se nose s tim dodirom. Umela je da prenese deo svoje radosti na druge, ona se s tim nosila najbolje što je umela i taj dar pobedila je s nama – poručio je, između ostalog, direktor Drame Narodnog pozorišta, gde je pevačica 25 godina igrala lepu Koštanu.

vera matovic na komemoraciji

– Teško mi je da kažem zbogom. Znam da Usnija negde ovo sluša i bila bi uvređena da sam odbila da držim govor. Počela sam emisiju o njoj „Ime mi je Usnija“ i zaista je bila jedan fenomen. Može se naučiti da budete dobar pevač, ali ne i da ste prisutni u duši onih koji vas prate. Ona pripada publici, publika pripada njoj kad izađe na scenu. Pevala je dušom, srcem, telom, cela je bila u pesmi, živela je pesmu, sve joj je bilo pesma. Koštanina krv tekla je njenim venama, zato je živela na sceni, a u životu je bila dama. Zbogom, draga Usnija, muzičko delo pomračilo se odlaskom Usnije. Mesec će se pomračiti suzama onih koji su je voleli – rekla je Nena Kunijević.

Čitaj još  Mirna Košanin prepevala veliki hit Ace Lukasa i Ivane Selakov (VIDEO)

pomen usniji

Među poznatima na komemoraciji su bili Cakana, Nada Topčagić, Zahar, Goca Stojičević, Merima Njegomir, Izvorinka Milošević, Bata Kanda, Zorana Pavić, Vera Matović i mnogi drugi.

Usnija Redžepova biće sahranjena sutra u 12 sati u njenom rodnom Skoplju.

Porodica tuguje

Usnijin rođeni brat Reško i snaja Emira iz Skoplja, koji su sve vreme bili uz pevačicu tokom njene bolesti, od tuge i bola jedva su stajali na nogama.

– Najveća je ljubav između brata i sestre, a ja moju nikad neću zaboraviti. Uvek ću je nositi u srcu – jedva je izgovorio Rešim, a potom se uključila i njegova supruga.

– Narod je pamti kao lepu, dobru i plemenitu ženu i želimo da takva ostane.

izvorinka na komemoraciji

Usnija velika humanitarka!

Predstavništvo Visokog komesarijata UN za izbeglice (UNHCR) u Srbiji s velikom tugom primilo je vest da je Usnija Redžepova preminula.

– Usnija nam je često nudila pomoć. Njen angažman u humanitarnom radu i zauzimanje za rešavanje problema Roma u opasnosti da postanu lica bez državljanstva ostaće upamćeni među građanima Srbije – izjavio je Hans Fridrih Šoder, šef predstavništva UNHCR u Srbiji.

izvor: www.FOLKOTEKA.org

One comment

Leave a Reply