Esma Redžepova protiv veličanja Tošeta Proeskog!

“Po Tošetu su imenovane i fontane i ulice i šta još ne. Zar se neko srami od narodnih pevača. Na svakom koraku pevaju “Zajdi, zajdi” i druge narodne pesme, a niko ne odaje počast njihovim autorima i izvođačima”, kazala je Esma.

Esma Redzepova

Legendarna pevačica Esma Redžepova oštro je osudila što će se Univerzalna hala u Skoplju nazvati po pokojnom pevaču Tošetu Proeskom.

– Pa, po Tošetu su imenovane i fontane i ulice i šta još ne. Zar se neko srami od narodnih pevača. Na svakom koraku pevaju “Zajdi, zajdi” i druge narodne pesme, a niko ne odaje počast njihovim autorima i izvođačima – kazala je Esma.

Ona je demantovala i da je razlog njenog protesta taj, što zgrada nije dobila ime po njoj.

– Ne, hvala, ne želim da salu imenuju po meni. Dovoljno me znaju po svetu kao kraljicu romske pesme – kazala je pevačica.

Toše Proeski bi sutra napunio 33 godine!

Tragično nastradali pevač, Toše Proeski, sutra, 25. januara, da je živ proslavio bi svoj 33. rođendan.

Tose Proeski

Iako nas je prerano napustio sa svega 26 godina, iza sebe je ostavio bogatu pevačku karijeru, a njegove kolege i prijatelji, za Tošeta imaju samo reči hvale.

Toše Proeski bio je sjajan vokal, s posebnom bojom glasa koju je pratila jaka emocija i lagana melanholija pa su u njegovim pesmama mnogi pronašli sebe. Veliki čovek i humanista, tek je mali deo svega onoga što je Toše bio za života.

Čitaj još  Parovi: Udaje se bivša Gastozova devojka

Mladić kog je nadasve pre svega krasila skromnost, uvek je isticao da je ljubav ono što treba pokretati ljude. Njegove reči ˝”Ne želm da mi skidate kapu, samo želim da se ponosite mnome” i danas žive u svima onima koji su poznavali ovog velikog čoveka, ali i onima koji nisu imali tu priliku.

Iako je za njegove fanove vreme stalo 2007. godine, Toše Proeski i dalje živi kroz svoju bogatu pevačku baštinu. Tako je i danas, sedam godina kasnije kada se fanovi brojnim događanjima prisećaju makedonskog slavuja.

izvor: Kurir

Leave a Reply