Enes Begović i Jana na zajedničkom nastupu u Frankfurtu!

Zajednični nastup Begovića i Rizvanovića u dva grada nastavak je njihove ranije, uspješne saradnje jer su oni često početkom 90-tih godina zajedno nastupali širom Evrope.

Enes i Jana

Kako zbog kvalitetne interpretacije, repertoara, profesionalizma na bini… sve je više „velikih“ estradnih umjetnika koji pored sebe na bini žele vidjeti Samira Rizvanovića. Ovaj sve poznatiji folker koji je nedavno novi album „Život smo imali“ objavio za „Grand produkciju“, jedan je od najtraženijih iz svoje „generacije“ na koncertima širom Evrope.

Prošli vikend je bio izuzetno uspješan. U petak su u bosanskom klubu u Manhajmu nastupali Enes Begović i Samir Rizvanović. Organizatori kažu da dugo kao za taj koncert nije vladalo tako veliko interesovanje publike. O tome svjedoče i fotografije koje gledate, a na kojima se vidi da je klub bio popunjen do posljednjeg mjesta.

Enes i Samir

Na bini su se neprestano smjenjivali Enes i Samir i svako na svoj način, kako svojim tako i hitovima svojih kolega, uspjeli su za vrlo kratko vrijeme na noge podići nekoliko stotina gostiju koji su bili toliko zaneseni dobrom atmosferom da su do kraja koncerta zaboravili na stolice. Begović je nizao hit za hitom počev od „Bosanca“, himne dijasporaca koju je te večeri otpjevao tri puta, do drugih hitova: „Siroče“, „Od života uzmi sve“, „Lijepa je“… Slično je uradio i Rizvanović čije su nove pjesme naišle na odličnu rekaciju publike. „Kad mogu ja“, „Rođena za ljubav“, „Život smo imali“… samo su neke od pjesama koje je publika horski pjevala sa Rizvanović.

Odličan koncert ostavili su Enes i Samir, ovoga puta uz pojačanje – sa koleginicom Janom Todorović, i u subotu naveče. Tačnije bilo je to privatno veselje kod brace Siljević u Frankfurtu koji su, znajući da će njihova privatna fešta biti na vrhuncu ako angažiraju Enesa i Samira, samo tražili njih dvojicu, prilagodili se njihovim slobodnim terminima i, kako rekoše, nimalo se ne kaju što su baš Rizvanović i begović te večeri bili njihovi specijalni gosti.

Čitaj još  Vesna Rivas ima novog dečka! (FOTO)

Enes i Samir

Inače, zajednični nastup Begovića i Rizvanovića u ta dva grada nastavak je njihove ranije, uspješne saradnje. Oni su često početkom 90-tih godina zajedno nastupali širom Evrope, pa je provjereni dvojac odlučio ponovo nastaviti sa zajedničkim koncertima u Evropi. Zanimljivo je da su ranije Enesa i Samira mnogi zbog sličnosti smatrali braćom, te ne čudi što su svaki put kada bi jedan trebao sići, a drugi se popeti na binu, jedan drugog oslovljavali sa ‘brate’.

– Bio je to prelijep koncert na kojem smo imali rekordnu posjetu, i jedna fantastična privatna zabava kod braće Siljević. Eto pokazali smo se ponovo odličnim tandemom za ovakve nastupe jer smo i ranije dosta sarađivali – zadovoljan je Rizvanović koji naglašava kako je više nego zadovoljan reakcijama na novi album „Život smo imali“.

Jana i Samir

– Svakako se nimalo ne kajem što sam album objavio za „Grand“. Mnogi su smatrali da je to za mene „prevelik zalogaj“, ali sam bio siguran u sebe i svoje pjesme. Pokazalo se da je kvalitet ipak najvažniji. Dugo sam radio na tom albumu u saradnji sa tri producentske kuće i trud se isplatio. Reakcije su odlične, a i prvi tiraž CD-a je rasprodat u rekordnom roku i morali smo ga doštampavati – kaže Rizvanović.

izvor: Expres

Leave a Reply