Ekstra Nena: Doktor nauka na Megatrendu!

Pevačica je 30. januara odbranila doktorski rad na temu „Brendiranje u kulturi i globalizam“ na Fakultetu za kulturu i medije.

Ekstra Nena

Ekstra Nena, koja se, uporedo s muzičkom karijerom, već godinama bavi i akademskim radom na univerzitetu Megatrend, gde radi kao asistent, 30. januara ove godine stekla je i zvanje doktora nauka.

Nakon magistarskog rada „Rebrendiranje Beogradske filharmonije“, Snežana Berić je na Fakultetu za kulturu i medije na pomenutom privatnom univerzitetu odbranila i svoj doktorski rad pod nazivom „Brendiranje u kulturi i globalizam“.

Dok je radila na svom doktoratu, pevačica je u jednom od intervjua rađenih ovim povodom izjavila:

– Globalizacija je dovela do mešanja biznisa i kulture u čitavom svetu i do saradnje među državama, uz poštovanje međusobnih različitosti – navela je Ekstra Nena neke od razloga koji su je naveli da odabere baš ovakvu temu.

U želji da i mi na ovu temu porazgovaramo s njom, pozvali smo pevačicu, ali ona nije bila zainteresovana da u ovom trenutku priča o svojim naučnim radovima.

– Ne znam šta o tome ima da se priča! Moj doktorat je moja privatna stvar. Ne znam zašto bismo razgovarali bez povoda, evo, ukoliko vam odgovara, možemo da se čujemo za mesec dana, kad izlazi moja knjiga poezije koja je prevedena i na kineski jezik – ljubazno je odbila svaku dalju diskusiju o svom doprinosu nauci i kulturi.

Ekstra Nena i Mica Jovanovic

Naučna biografija

Inače, Ekstra Nena diplomirala je na Akademiji umetnosti u Beogradu na temu „Muzika u dramskom teatru – kompozitor Zoran Hristić“, a na Fakultetu za kulturu i medije univerziteta Megatrend već godinama radi kao predavač na predmetima Interkulturni menadžment i Menadžment u likovnoj i muzičkoj umetnosti. Kako piše na sajtu pomenutog fakulteta, Berićeva je „autor više naučnih radova, prezentovanih i objavljenih na naučnim skupovima u zemlji i inostranstvu, iz oblasti marketing menadžmenta u kulturi i umetnosti“.

Čitaj još  Milica Pavlović oduševila publiku u Prijepolju

Pola estrade na Megatrendu

Među nastavnicima na Megatrendu ima mnogo javnih ličnosti, a među njima su i TV voditeljke Snežana Dakić Mikić i Roksanda Đorđević Babić. Jedna od asistentkinja bila je i Ivana Škorić, koja je svojevremeno učestvovala u „VIP Velikom Bratu“, a poznata je i kao nekadašnja saradnica bivšeg ministra Milutina Mrkonjića.

Veliku pažnju javnosti izazvali su i profesori Megatrenda, blizanci, prof. dr Griška Bogdanov i prof. dr Igor Bogdanov, čuveni kako po kontroverznim naučnim teorijama, tako i po licu izobličenom od plastičnih operacija.

Slavni modni kreator Pjer Karden počasni je doktor nauka Megatrenda, a tu titulu dobio je od rektora univerziteta dr Miće Jovanovića lično prilikom svog boravka u Beogradu pre dve godine.

izvor: Kurir

Leave a Reply