Dušan Svilar: Novu pesmu posvetio Subotici

Dušan Svilar posle duže pauze objavljuje novu pesmu.

Dusan Svilar

Pop pevač Dušan Svilar uskoro će objaviti novi singl, koji je komponovao Aleksandar Sretenović. Po želji nekadašnje zvezde “Granda”, aranžman su uradili članovi “Riblje čorbe”, gitarista Vidoja Božinović Džindžer i klavijaturista Nikola Zorić.

– Kada sam preslušao pesmu, u njoj sam odmah čuo gitare i pitao menadžera Ganeta Pecikozu da li postoji mogućnost da stupim u kontakt sa Džindžerom i Nikolom – rekao je Svilar i dodao:

– Pesma je u pop maniru i posvećena je mom rodnom kraju Subotici. Planiram još jedan singl, komercijalniji u odnosu na ono što sam do sada radio.

Krajem prošle godine Dušan je održao prvi solistički koncert u Moskvi. Ističe da nikad nije imao veću tremu, jer je ruskoj publici u Međunarodnom kulturnom centru pevao na srpskom jeziku.

– Ljudi su mi prilazili posle koncerta i govorili da su osetili emocije pesama, bez obzira na to što ne znaju naš jezik – kaže Svilar, a potom objašnjava:

– To je za mene bila izuzetna čast. Ove godine bi ponovo trebalo da nastupim u Moskvi, a prvi put u Sankt Peterburgu. U Rusiji sam ostvario saradnju sa pevačicom Kalinom Varabljevom i biće mi zadovoljstvo da je predstavim našoj publici na koncertu Kemala Montena 8. marta u Domu sindikata, kada ćemo zajedno nastupiti. U Moskvi smo zajedno pevali “Podmoskovske večeri”. Bez obzira na to što ne znam ruski, niti ona razume srpski, komunicirali smo kroz muziku. Ideja je da snimimo srpsko-ruski duet.

Čitaj još  Završeno saslušanje Semira Džankovića zbog pretnji

izvor: Novosti

Leave a Reply