drazen zeric zera koncert

Dražen Žerić Žera: Svi pjevači izmišljaju honorare i nastupe!

“Oni plate novinarima da dođu na televiziju i pričaju kako ne znaju šta da rade od silnog posla, a ja prošetam Zagrebom i srećem ih kako piju kafu. Vi danas na prste jedne ruke možete da nabrojite par pjevača koji stvarno rade i koji nastupaju svaki vikend”, iskren je Žera.

Dražen Žerić Žera poznat je kao osoba koja je bez dlake na jeziku. Na svako pitanje uvijek je odgovarao iskreno. O uspjesima i neuspjesima, šta kome zamjera, jasno opisivao kako izgleda život pjevača, te šta mu smeta kod kolega… O tome kako izgleda baviti se estradom u vreme recesije i da li sebe smatra zvijezdom, te da li je bilo lakše prije ili sada, kazao je kako su ona stara vremena bila i zlatna te da je hiljadu puta bilo lakše.

– Danas ako se opustiš i ako hoćeš samo da pjevaš nema šanse! O svemu moraš da vodiš računa. Ja sam se trudio da nađem dobrog menadžera, a onda sam shvatio da je bolje da sve radim sam. Ne volim da me neko zavlači za novac, da mi priča neke bajke.

drazen zeric zera

Na pitanje koliko ga je promijenila slava i popularnost, pjevač je odgovorio:

– Ma, nimalo! Imao sam sreću da sam poznavao pokojnog Davorina Popovića, koji nam je bio veliki učitelj. U Sarajevu je nemoguće da nešto glumataš, kao ti si sad neka zvijezda jer si pjevač. Nas je Davorin naučio da u životu moraš biti jednostavan, pristupačan ljudima i da nema razloga da se praviš da si ti na nekim visinima, a oni su svi ispod tebe. To je bio veliki čovjek i pjevač od kojeg smo mi mladi sve naučili. Zato i jesmo napravili nešto u životu i karijeri – rekao je Žera i dodao kakvo je stanje na sceni:

Čitaj još  Intervju Goca Tržan: Ne stidim se braka iako Ivan ne plaća alimentaciju!

– Da se razumijemo, svi pjevači izmišljaju honorare i poslove. U ovakvom vremenu i krizi nema love ni za pjevače. Naravno, niko to neće da prizna nego se zamajavaju nekim pričama i velikim projektima koje gromoglasno najavljuju. U stvari, sve su to šuplje priče. Oni plate novinarima da dođu na televiziju i pričaju kako ne znaju šta da rade od silnog posla, a ja prošetam Zagrebom i srećem ih kako piju kafu. Vi danas na prste jedne ruke možete da nabrojite par pjevača koji stvarno rade i koji nastupaju svaki vikend.

izvor: Expres, www.FOLKOTEKA.org

Leave a Reply