dino merlin bundekfest

Dino Merlin održao fantastičan koncert u Zagrebu!

Popularni pjevač Dino Merlin održao je sinoć u Zagrebu koncert u okviru Bundekfesta. Da se zagrebačka publika zaželila ovog jedinstvenog muzičara, govori činjenica da su se od kasnog poslijepodneva rijeke ljudi slijevale prema jezeru Bundek, a velika koncertna arena bila je premala za sve fanove pristigle na Bundekfest na koncert godine!

Dino Merlin koncert je otvorio pjesmom “Školjka” s njegovog aktuelnog albuma ‘Hotel Nacional’, a potom su uslijedili brojni hitovi poput “Sredinom”, “Kad čovjek voli ženu”, “Ako izgovorim ljubav”, “Ispočetka”. Stare dobre pjesme poput “Danas sam OK”, “Kremen”, “Lažu me” i “Nešto lijepo treba da se desi” raspjevale su cijeli Bundek koji je nakon prvih taktova pjesama “Godinama” i “Supermen” gorio od emocija i oduševljenja.

Dino Merlin Bundekfest

Koncert za pamćenje zatvoren je evergrinom “Jorgovani” a zatim novijim hitom “Undo”.

Ganuta nije bila samo zagrebačka publika. Vidno raspoloženi Dino Merlin nekoliko se puta zahvalio na veličanstvenom dočeku i atmosferi, a imao je itekako razloga za to jer se malo koji muzičar iz cijele regije može pohvaliti ovako vjernom, srčanom i brojnom publikom.

Čitaj još  Ovo niko nije očekivao od Tanje Savić!

Bundekfest 2014

Svi oni koji nisu imali priliku biti sinoć na Bundeku, uskoro će moći uživati u pjesmama sarajevskog muzičara jer je najavio skori povratak u Zagreb u sklopu velike turneje ‘Hotel Nacional’.

izvor: Avaz

Leave a Reply