dino merlin koncert

Dino Merlin napravio spektakl u Geteborgu!

Dino Merlin je sinoć napravio nezapamćen spektakl u prepunoj dvorani Svenska Massan u Geteborgu.

Koncert koji je još prošle sedmice bio potpuno rasprodat ostat će u pamćenju nekoliko hiljada posjetilaca koji su sinoć uživali u performansu koji su priredili Dino i njegov prateći bend. Ovim koncertom je ujedno i započela etapa turneje Hotel Nacional u Švedskoj.

Koncert je započet najnovijim hitom Dina Merlina, pjesmom “Školjka” nakon koje su se ređali stari i novi hitovi – “Zar je to sve što imam ja od tebe”, “Umri prije smrti”, “Nedostaješ”, “Rane”, “Moj je život Švicarska”, “Sve dok te bude imalo”

Fantastična atmosfera nije prestajala od prve do posljednje pjesme – pojava koja je postala karakteristična za Dinove performanse. Koncert je završen pjesmom sa najnovije ploče – “Undo” koja je publiku ostavila začaranom i željnom skorog ponovnog susreta, saopšteno je na stranici bosanskog pjevača.

Nakon dugogodišnje pauze, turneja po Skandinaviji počela je koncertom za pamćenje u punom Eventhallen centru u glavnom gradu Norveške – Oslu 11. oktobra, a nakon koncerta u Goteborgu turneja se nastavlja koncertima u Norrkopingu (1.11.) i završava na samom jugu Švedske – u pitoresknom gradu Helsingborgu (8.11.).

Čitaj još  Dino Dvornik: Pet godina od smrti pevačke legende

izvor: Avaz

Leave a Reply