Dino Merlin i Šaban Šaulić zajedno u Sarajevu!

“Stoljeće mira nakon stoljeća ratova” je muzičko-scenski spektakl kojim je pre dva dana na Latinskoj ćupriji obilježen početak Prvog svjetskog rata prije stotinu godina na istom mjestu, javlja Anadolu Agency (AA).

Saban u Sarajevu

U režiji Harisa Pašovića, 280 učesnika iz devet zemalja svijeta na specijalno pripremljenoj pozornici na mostu simbolično je prikazalo običnog čovjeka kroz proteklih 100 godina. Manifestaciju je pratilo nekoliko hiljada građana Sarajeva, BiH, ali i turista, koji su sa svih strana mosta i Miljacke gledali performans.

Dino Merlin u Sarajevu

Glumci iz BiH, ali i drugih zemalja, djeca Sarajeva, hor opere Narodnog pozorišta Sarajevo, muzičari i brojni drugi akteri događaja tokom jednog sata izveli su različite performanse u sklopu cijele manifestacije.

Pred sami kraj, na Latinskoj ćupriji pojavio se i Šaban Šaulić, koji je pjesmom “Vjerujem u ljubav” izazvao ovacije prisutnih. Nakon njega, na scenu je izašao i Dino Merlin sa svojom pjesmom “Je l’ Sarajevo gdje je nekad bilo”, kojem su se pridružili i drugi učesnici performansa.

Čitaj još  Intervju Ivan Kukolj Kuki: Bez Granda nema opstanka!

Dino Merlin u Sarajevu

Podizanjem velikog srca tokom muzičke izvedbe Šaulića i Merlina, iz Sarajeva je poslata poruka mira i ljubavi, za stoljeće mira nakon stoljeća ratova.

izvor: Brze vijesti

Leave a Reply