dara bubamara dobila karleusu na sudu

Dara Bubamara dobila Jelenu Karleušu na sudu!

Viši sud u Beogradu doneo je presudu po kojoj pevačica Jelena Karleuša suprugu Dare Bubamare i francuskoj produkcijskoj kući mora da isplati 2,5 miliona dinara, odnosno oko 20.000 evra.

Naime, sud je utvrdio da je Karleuša bez dozvole autora preuzela pesmu koja na njenom albumu “Diva” nosi naziv “Krimi rad” i naložio da taj snimak na svim postojećim nosačima zvuka uništi.

Dara, večita rivalka male od skandala, pohvalila se da je firma njenog supruga Milana Kesića dobila spor protiv Karleuše.

– Večeras me moj suprug mnogo obradovao presudom u sporu koji je vođen sa optuženom. Zbog toga ću spavati kao bebica, a uostalom, ko me dira, to ga “puno košta”. Pravda uvek pobedi na kraju serijala – poručila je Bubamara i okačila presudu u kojoj stoji da je Karleuša povredila moralna i imovinska prava i da je francuskoj kompaniji “Mkouboi Ikbala” dužna 500.000 dinara, a Kesiću dva miliona dinara.

Jelena će ujedno morati da snosi i sudske troškove, koji iznose skoro 200.000 dinara.

dara bubamara selfi

– Nalaže se da tužena Jelena Karleuša Tošić iz Beograda odmah prestane sa svakom daljom povredom prava, te da uništi ili preinači sve primerke nosača zvuka kojima je izvršena povreda prava u roku od 15 dana od pravnosnažnosti presude, pod pretnjom prinudnog izvršenja – piše u presudi koju je potpisala sudija Vesna Miljuš, koja je u obrazloženju navela da Karleuša nije odgovorila na tužbu niti je osporila u roku od 30 dana, koliko je predviđeno zakonom.

Čitaj još  Ivan i Sara: Ljubav preko Skajpa!

Jeleni ostaje mogućnost da se u roku od 15 dana od prijema otpravka presude žali Apelacionom sudu.

Karleušine pare daću u humanitarne svrhe!

Dara Bubamara čeka parice koje Jelena Karleuša po presudi treba da isplati firmi njenog muža zbog povrede moralnih i autorskih prava.

Dara Bubama je srećna zbog odluke suda i kaže da će novac koji Karleuša uplati dati u humanitarne svrhe.

– Nikada nisam bila materijalista. Svesna sam da postoje vrednije stvari od novca, tako da, iako još nisam odlučila šta ćemo uraditi sa sumom koju nam optužena uplati, mislim da će otići u humanitarne svrhe – rekla je Dara.

Karleušin PR tim se oglasio posle Darinog likovanja da je dobila koleginicu na sudu. Kako tvrde, tužba Radinog supruga Milana Kesića je odbačena.

izvor: Alo, Vesti

Leave a Reply